19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Το Presence Orb σου λέει αν το λεωφορείο που έρχεται είναι γεμάτο!

    Πρακτικά πράγματα: τι σου προσφέρουν όλα αυτά τα location-based social media; Το check in του Facebook τι το ουσιαστικό έχει να σου δώσει; Απαντάω εγώ για ‘σένα: τίποτα. Το Foursquare να δεχτώ ότι σου ανοίγει τα μάτια ως προς μαγαζιά που λένε και υπηρεσίες που μπορεί να ψάχνεις σε μια περιοχή που δεν γνωρίζεις. Όσο σκέφτομαι όμως ότι το χρησιμοποιούν κάτι τελειωμένες high-tech γκομενίτσες για να δουν πού είναι ο πρώην, συφιλιάζομαι. Ε, δεν νομίζεις ότι ήρθε η ώρα για μία ουσιώδη location-based social υπηρεσία; Για να δούμε το Presence Orb

    presence-orb

    Presence Orb λοιπόν ή αν το θες στα ελληνικά, Η Σφαίρα της Παρουσίας. Τι κάνει αυτό; Σκανάρει την περιοχή γύρω σου ή εν πάση περιπτώσει μία συγκεκριμένη περιοχή και τσεκάρει τα σήματα Wi-Fi που πιάνει από άλλες συσκευές. Τι καταφέρνει έτσι; Συγκεντρώνει ποσοτικά ανώνυμα δεδομένα βάσει των οποίων μπορεί –κατά προσέγγιση πάντα- να προσδιορίσει τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονται σε ένα μέρος όπως π.χ. το λεωφορείο που έρχεται. Σε αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει και η υιοθέτηση του Presence Orb από τους αρμόδιους φορείς όπως μπαρ, εστιατόρια, τα μέσα μεταφοράς κλπ (με την εγκατάσταση του απαραίτητου software στα hotspots τους).

    Γενικότερα πάντως το concept του social Wi-Fi κερδίζει διαρκώς έδαφος και αυτό είναι κάτι που οι εταιρείες το έχουν πιάσει –από εδραιωμένους κολοσσούς όπως την Apple με το iBeacon ως νεοσύστατα startups τύπου Zootle. Φυσικά δεν λείπουν οι φωνές που εναντιώνονται στη «μόδα» της εποχής θυμίζοντας την ιδιωτικότητα του ατόμου, ωστόσο οι υπέρμαχοι της τελευταίας επιμένουν πως με τον τρόπο αυτό ο χρήστης/καταναλωτής μπορεί να απολαμβάνει tailor-made υπηρεσίες και εμπειρίες, κομμένες και ραμμένες στα μέτρα του καθώς παράλληλα θα παρέχει χρήσιμο feedback στα καταστήματα που επισκέπτεται δίχως να πρέπει να κουνήσει ούτε το μικρό του δαχτυλάκι.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles