18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Το πρώτο “iPhone” της Apple δημιουργήθηκε το 1983 (photos)

    Ξεχάστε αυτά που ξέρατε… Το iPhone υπάρχει από το μακρινό… 1983!

    Η συσκευή της Apple, που βλέπετε στη φωτογραφία και μοιάζει υπερβολικά με το iPhone όπως το γνωρίζουμε σήμερα, δημιουργήθηκε πριν 30 περίπου χρόνια και είναι ένα σταθερό τηλέφωνο, με ολόλευκο ακουστικό και ενσωματωμένη οθόνη που μπορείς να ελέγξεις με μία γραφίδα.

    Το τηλέφωνο σχεδιάστηκε για την Apple από τον Hartmut Esslinger, έναν κορυφαίο σχεδιαστή που βοήθησε στην κατασκευή του πρώτου Apple IIc υπολογιστή (του πρώτου δηλαδή φορητού υπολογιστή της Apple) και αργότερα ίδρυσε την Frogdesign. Το “iPhone” του 1983 αποτελεί σίγουρα μία συσκευή, η οποία ενέπνευσε τη δημιουργία τόσο του iPhone -που όλοι γνωρίσαμε πολλά χρόνια αργότερα- όσο φυσικά και του ακόμη μεταγενέστερου iPad.

    Το “iPhone” του 1983, καθώς και άλλα πρώιμα σχέδια της Apple, ήρθαν πρόσφατα στην επικαιρότητα, χάρη σε κάποια έγγραφα της αμερικανικής εταιρείας που έδωσε στη δημοσιότητα (σε επιλεγμένους δημοσιογράφους και οργανισμούς) το Πανεπιστήμιο του Stanford. Πρόκειται για υλικό που είχε δωρίσει στο Πανεπιστήμιο η Apple το 1997, λίγο μετά την επιστροφή του Steve Jobs στην εταιρεία. To εντυπωσιακό για την εποχή του concept είναι ένα από τα πολλά prototypes που ήταν τόσα χρόνια “θαμμένα” στο παρελθόν της Apple, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι υπάρχει ανάμεσά τους και μία ακόμη συσκευή που μοιάζει πάρα πολύ με το iPad!

    Παρά την ηλικία του concept “iPhone”, φαίνεται πάντως από τις φωτό ότι πρόκειται για μία συσκευή που θα μπορούσε να σταθεί άνετα στην αγορά ακόμη και σήμερα, απλά αντικαθιστώντας την οθόνη που λειτουργεί με τη βοήθεια γραφίδας με μια πιο σύγχρονη και ένα περιβάλλον εργασίας τύπου iOS.

    Πηγή: Mashable

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles