22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Το “Θεέ μου, τι σου κάναμε;” στην κορυφή του ελληνικού box office!

    Η ταινία φαινόμενο του καλοκαιριού καταφέρνει να σκαρφαλώσει στην κορυφή του ελληνικού Box Office, ενώ προβάλλεται ήδη στις ελληνικές αίθουσες για δέκατη συνεχόμενη εβδομάδα!

    theemoutisoukanae

    Είναι πλέον σπάνιες οι περιπτώσεις στις οποίες μια ταινία καταφέρνει να ξεπεράσει όλες τις προβλέψεις και να αναδειχθεί σε εισπρακτικό, κινηματογραφικό, φαινόμενο, βασιζόμενη αποκλειστικά στην αγάπη του κόσμου. Ενώ το κοινό δείχνει μουδιασμένο και η προσέλευση στους κινηματογράφους δεν είναι η αναμενόμενη για το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο του 2014, υπάρχει μια ταινία που καταφέρνει να ανατρέψει τα δεδομένα, συγκεντρώνοντας, κάθε εβδομάδα, ολοένα και περισσότερους θεατές στις κλάσεις της.

    Χωρίς ακριβή διαφήμιση και σε χαμηλούς τόνους, η ταινία «Θεέ μου, τι Σου Κάναμε;» ξεκινούσε τη διαδρομή της στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες πριν από δέκα, περίπου, εβδομάδες. Με ιδιαίτερα ενθουσιώδεις κριτικές από τη Γαλλία, όπου ο κόσμος σπεύδει ακόμη και σήμερα μαζικά για να παρακολουθήσει το κινηματογραφικό φαινόμενο που κατάφερε να κάνει εκατομμύρια κινηματογραφόφιλους να ξεχαστούν από τα προβλήματά τους, η ξεκαρδιστική ιστορία του άτυχου Κλοντ Βερνέιγ κέρδισε την αγάπη 11.500.000 Γάλλων και 85.000 Ελλήνων (σε 10-15, κατά μέσο όρο, αίθουσες ανά εβδομάδα), μέχρι σήμερα. Το μυστικό τους: Γέλιο μέχρι δακρύων σε μια ανατρεπτική ανθρώπινη ιστορία που αγαπάει και σέβεται τον θεατή.

    Το «Θεέ μου, τι Σου Κάναμε;» κατάφερε κατά τη δέκατη εβδομάδα προβολής της, να συγκεντρώσει περισσότερα εισιτήρια ακόμη κι από την εβδομάδα της πρεμιέρας της, κατακτώντας την κορυφή του Box Office και αφήνοντας πίσω όλες τις υπόλοιπες ταινίες που προβάλλονται στις κινηματογραφικές αίθουσες της Ελλάδας.  Κι όσο ο κόσμος συνεχίζει να εκδηλώνει τόσο έντονα την αγάπη του για την υπέροχη αυτή γαλλική κωμωδία, η πορεία της προδιαγράφεται εντυπωσιακή.

    Η ιστορία

    Στη φιλόξενη και πολυπολιτισμική Γαλλία, μια από τις πιο ζωντανές και πολύχρωμες χώρες της Ευρώπης που γέννησε ορισμένους από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες, λογοτέχνες, ποιητές και πολιτικούς της παγκόσμιας πρωτοπορίας, ζει ο ξεχωριστός κος Κλοντ Βερνέιγ με τις τέσσερις κόρες και τη σύζυγό του. Μια οικογένεια, φαινομενικά αυστηρών, καθολικών αρχών και αστικών καταβολών (τουλάχιστον για τα μάτια της συντηρητικής-κλειστής κοινωνίας τους), αυτή του Κλοντ και της Μαρί, ανέθρεψε τέσσερις κορασίδες με την προοπτική να μεγαλώσουν ευτυχισμένες και να καταλήξουν σε έναν γάμο, ο οποίος θα εκπληρώνει το Καθολικό «Γαλλικό Όνειρο». Και, εντάξει, αν αυτό δε μπορεί να εφαρμοστεί και για τις τέσσερις κόρες, τουλάχιστον ας καταφέρει να το πετύχει η μία από αυτές, προκειμένου να δώσει στην οικογένεια Βερνέιγ το πολυπόθητο άλλοθι στη σημαντικότατη κατηγορία: «Τι θα πει η κοινωνία»!

    Έλα όμως που η μοίρα θα τα φέρει έτσι, ώστε οι τρεις πρώτες, κατά τα άλλα υπέροχες, κόρες των Βερνέιγ να αγαπήσουν και να παντρευτούν έναν Εβραίο, έναν Ασιάτη και έναν Άραβα, αντίστοιχα! Μεγάλη καταστροφή και ανήκεστο πλήγμα για την οικογένεια, καθώς επίσης και έντονη ανησυχία σχετικά με το ποια θα είναι η κρίσιμη επιλογή για την αποκατάσταση της τέταρτης κόρης. Με υπογλώσσια χάπια και υπομονή στα όριά, ο Κλοντ και η Μαρί φλερτάρουν με το εγκεφαλικό, έχοντας τα αυτιά τους τεντωμένα για τη στιγμή της ανακοίνωσης του γάμου της τέταρτης και νεότερης κόρης τους, Λορ.

    Όταν η Λορ θα ανακοινώσει στους γονείς της ότι σκοπεύει, σύντομα, να παντρευτεί με τον Καθολικό φίλο της Σαρλ, εκείνοι θα πετάξουν από τη χαρά τους, ωστόσο μια τεράστια έκπληξη θα τους περιμένει όταν θα κληθούν να γνωρίσουν από κοντά τον ίδιο αλλά και την θεότρελη οικογένειά του.

    https://www.youtube.com/watch?v=Vk43HriPEz0

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles