21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Το Twitter στην υπηρεσία των αρχών ασφαλείας ενάντια στην τρομοκρατία

    Δυνατά στη μάχη ενάντια στην τρομοκρατία φαίνεται πως έχει μπει το Twitter, μένοντας στο πλευρό των αρχών ασφαλείας ανά τον κόσμο, αφού σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση έχουν διαγραφεί πάνω από 235.000 λογαριασμούς χρηστών με «τρομοκρατικό περιεχόμενο» το τελευταίο εξάμηνο και σχεδόν 360.000 μέσα στον τελευταίο χρόνο, ακολουθώντας τους αυστηρούς όρους χρήσης του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου που απαγορεύουν την εκτόξευση βίαιων απειλών και την προώθηση της τρομοκρατίας.

    Twitter

     

    Τον Φεβρουάριο η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι προτίθεται να εντείνει τις προσπάθειές της για την εφαρμογή των όρων αυτών, δείχνοντας έτσι ότι δεν θα παραμείνει άπραγη απέναντι στις εκκλήσεις της αμερικανικής κυβέρνησης να παρεμποδιστεί η τζιχαντιστική προπαγάνδα μέσω του διαδικτύου.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχει βελτιωθεί ο χρόνος που απαιτείται προκειμένου να διαγραφεί ένας λογαριασμός μόλις υποδειχθεί ως ύποπτος, ενώ έχει γίνει πρόοδος και προς την κατεύθυνση να εμποδιστούν οι χρήστες να επανέλθουν αμέσως, δημιουργώντας έναν νέο λογαριασμό στην πλατφόρμα του.

    Το Twitter επαναλαμβάνει πάντως ότι δεν διαθέτει «κάποιον μαγικό αλγόριθμο» που να αναγνωρίζει το «τρομοκρατικό περιεχόμενο», όπως έχουν αναφέρει κι άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο. Το Facebook και το YouTube βασίζονται επίσης, σε μεγάλο βαθμό, στις καταγγελίες άλλων χρηστών για να εντοπίζουν παράνομο περιεχόμενο και στη συνέχεια οι ομάδες των ειδικών που έχουν συγκροτήσει αποφασίζουν αν θα διαγράψουν τους λογαριασμούς.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles