20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
More

    Το βιβλίο που δεν μπορεί να περιμένει: Τυπωμένο με μελάνι που… εξαφανίζεται

    Σε μία προσπάθεια να κάνει τους αναγνώστες να… διαβάζουν άμεσα τα βιβλία που αγοράζουν και όχι να τα “εγκαταλείπουν” απλά για καιρό στη βιβλιοθήκη τους, αλλά και να προωθήσει τους νέους συγγραφείς και τα έργα τους, ένας μικρός εκδοτικός οίκος στην Αργεντική και ο ιδιοκτήτης του Eterna Cadencia είχε μία πρωτότυπη ιδέα. Να κυκλοφορήσει βιβλία με ειδικό μελάνι το οποίο… εξαφανίζεται μέσα σε δύο μήνες.


    Ευτυχώς, η όλη διαδικασία “αντίστροφης μέτρησης” μέχρι την… εξαφάνιση ξεκινάει μόλις το μελάνι έρθει σε επαφή με τον αέρα, ενώ τα βιβλία έρχονται “σφραγισμένα” με ειδικό περιτύλιγμα, το οποίο εσείς καλείστε να ανοίξετε όταν αποφασίσετε να τα διαβάσετε. Μόλις περάσουν οι δύο μήνες φυσικά από τότε που θα το “ξεσφραγίσετε”, θα διαπιστώσετε ότι το βιβλίο δεν περιέχει τίποτα άλλο από κενές σελίδες.

    Ποιος όμως θα αγόραζε ένα βιβλίο που… αυτοκαταστρέφεται σε 60 ημέρες; Και για ποιο λόγο να μην μπορεί (ακόμη κι αν το έχει διαβάσει άμεσα) να το κρατήσει ανέπαφο για παραπομπές όποτε το επιθυμεί ή για να το ξαναδιαβάσει στο μέλλον; Είμαστε σίγουροι ότι αν αγαπάτε πολύ τα βιβλία και έχετε δεκάδες ή εκατοντάδες από αυτά στο σπίτι σας, δύσκολα θα θεωρήσετε ενδιαφέρουσα την ιδέα του Αργεντίνου, ακόμη και αν τεχνολογικά -δεν μπορούμε να πούμε – έχει την πρωτοτυπία της.

    Πάντως, φαίνεται ότι το concept πηγαίνει αρκετά καλά στη χώρα, με τον εκδότη να σκέφτεται να αξιοποιήσει στο μέλλον την ιδέα του μελανιού που… εξαφανίζεται και σε άλλες χρήσεις.

    Πηγές: TecheblogLos Angeles Times

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles