15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Το TOR Project λέει σε όλους να σταματήσουν να χρησιμοποιούν Windows

    Τις προηγούμενες ημέρες σας ενημερώσαμε για το «κατέβασμα» όλων των ιστοσελίδων και υπηρεσιών που φιλοξενούνταν στην Freedom Hosting και ήταν διαθέσιμες μέσω του δικτύου TOR, του δικτύου που μέχρι πρότινος, εξασφάλιζε σχετική ανωνυμία στο διαδίκτυο. Η σύλληψη του διαχειριστή και ιδρυτή της Freedom Hosting, οδήγησε στο άμεσο κλείσιμο των υπηρεσιών της και αφήνει έκθετους όλους εκείνους που επισκέπτονταν τις ιστοσελίδες που φιλοξενούσε καθώς, ένα malware που φέρονται να κυκλοφόρησαν μέσα από τη συγκεκριμένη εταιρεία οι υπηρεσίες ασφαλείας, είχε ως στόχο να εντοπίσει και να καταγράψει τις διευθύνσεις IP των χρηστών.

    tor-project-says-no-windows

    Είναι σαφές πως η ανωνυμία και η όλη ιδέα του TOR project έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από αυτό το περιστατικό, αλλά οι υπεύθυνοι του project προχώρησαν σε μία αρκετά ενδιαφέρουσα ανακοίνωση. «Σταματήστε να χρησιμοποιείτε Windows», λένε και δεν αναφέρονται μόνο στο τελευταίο περιστατικό.

    «Αλήθεια, αν αλλάξετε λειτουργικό και φύγετε από τα Windows, είναι μία καλή κίνηση ασφαλείας για πολλούς λόγους» αναφέρουν στην ανακοίνωση ασφαλείας τους και προσθέτουν ότι χρειάζεται επίσης να «απενεργοποιήσετε το JavaScript».

    Η επίθεση του malware που χρησιμοποιήθηκε για να καταγράψει τους χρήστες που είχαν πρόσβαση σε συγκεκριμένες σελίδες που φιλοξενούνταν από την Freedom Hosting, επηρέασε μόνο χρήστες Windows και όχι Linux ή OS X. Πράγμα που σημαίνει πως οι χρήστες Windows, (λόγω της ευκολίας εκμετάλλευσης που δίνει το λειτουργικό της Microsoft σε όποιον το επιθυμεί, όπως οι υπηρεσίες ασφαλείας;) θέτουν σε κίνδυνο ολόκληρο το TOR Project.

    Μπορείτε να δείτε την ανακοίνωση ασφαλείας εδώ.

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles