19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Τριήμερο στη φύση με το Cat S60 (hands-on review + video)!

    Μπορεί το καλοκαίρι να μας έχει χαιρετήσει για τα καλά, όμως οι καλοκαιρινές αναμνήσεις είναι αυτές που μένουν για πάντα! Και ένα από τα καλύτερα τριήμερα του φετινού καλοκαιριού, το περάσαμε παρέα με το Cat S60, το νέο υπερ-ανθεκτικό smartphone της Caterpillar που πλέον είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα!

    cat-s60-1

    Έτσι, το παρακάτω review δεν θα έχει το τυπικό format, αφού θα γράψουμε για την εμπειρία μας αυτή. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Cat S60 μπορείτε να τα βρείτε εδώ και καλό θα ήταν να τους ρίξετε μια ματιά προτού συνεχίσετε. Το S60 είναι το πρώτο smartphone στον κόσμο με ενσωματωμένη θερμική κάμερα και μάλιστα της FLIR, ενός μεγάλου ονόματος στο χώρο αυτό. Θα μου πείτε, “τι να την κάνω τη θερμική κάμερα σε ένα smartphone;”… κι όμως, θα βρείτε πολλές χρήσεις γι’αυτήν. Αλλά όλα στην ώρα τους.

    cat s60 (24)

    Φορτίσαμε στο 100% το S60, φορτώσαμε και τα πράγματά μας και ξεκίνησαμε για τριήμερο ελεύθερο camping κάπου στις παραλίες της Εύβοιας, με φόντο το Αιγαίο και μόνο τεχνολογικό εφόδιό μας, το smartphone της Cat. Φυσικά με κάρτα SIM μέσα, σε μια τοποθεσία που η εύρεση “σήματος” δεν είναι εύκολη και φυσικά η προσπάθεια γι’αυτήν αντλεί μπαταρία συνεχώς. Αφού φτάσαμε και στήσαμε σκηνές και λοιπά, πρώτη μας δουλειά ήταν να δοκιμάσουμε κατά πόσο ισχύει το IP68 rating του S60 και η δυνατότητα παραμονής του σε βάθος έως 5 μέτρων για έως 60 λεπτά, το πλέον αδιάβροχο smartphone που υπάρχει στην αγορά (χωρίς ξεχωριστή θήκη προστασίας). Κλείσαμε τα δύο “πορτάκια” του ηχείου και του ακουστικού και αρχίσαμε τις βουτιές, τραβώντας ταυτόχρονα πολλές, αλλά πολλές υποβρύχιες φωτογραφίες και videos. Ο μόνος φόβος μας ήταν μην γλιστρήσει από τα χέρια μας και το ψάχνουμε στον πάτο!

    cat-s60-5-large

    Οι λήψεις της 13άρας κάμερας είναι ικανοποιητικότατες κάτω από το νερό, αν και προτείνουμε να χρησιμοποιείτε τα πλαϊνά hard buttons για το σκοπό αυτό, καθώς η οθόνη αφής θα σας δυσκολέψει… στα βαθιά. Ωστόσο, εκτός νερού ανταποκρίνεται κανονικά, ακόμη και βρεγμένη. Η θερμική κάμερα δε λειτουργεί κάτω από το νερό, κάτι το αναμενόμενο, ενώ μετά την… ανάδυση, το λειτουργικό μας ενημερώνει πως ανιχνεύθηκε νερό στις οπές ηχείου/ακουστικού και μας προτρέπει να ενεργοποιήσουμε το πρόγραμμα… στεγνώματος, ώστε να μην παραμείνουν “μπουκωμένα” και να λειτουργούν σύντομα όπως θα έπρεπε.

    cat s60 (1)

    Η παραλία μας είχε μπόλικα καυτά βότσαλα και το S60, για κακή του τύχη, γνώρισε τη “σκληρή” πλευρά τους, με δεκάδες πτώσεις, ακούσεις και εκούσιες (είναι θαύμα πως η Caterpillar συνεχίζει να μου στέλνει τηλέφωνα για δοκιμή, μετά από αυτό και από αυτό). Το χρησιμοποιήσαμε σαν σφυρί για να καρφώσουμε καλάμια στο έδαφος και να στήσουμε μια πρόχειρη τέντα, σαν φτυάρι, σαν οτιδήποτε μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην ερημιά που βρισκόμασταν. Το αποτέλεσμα ήταν 1-2 μικρά σημάδια στο αλουμίνιο που καλύπτει κάποια τμήματά του και τίποτα στο σκληρό πλαστικό του.

    cat-s60-3-large

    Η νύχτα έπεσε και αρχίσαμε να παίζουμε με τη θερμική κάμερα της FLIR. Μπορούσαμε να εντοπίζουμε άλλους κατασκηνωτές σε απόσταση 50+ μέτρων μέσω του θερμικού τους αποτυπώματος, να βλέπουμε πότε ένας ύποπτος θόρυβος πίσω από τα δέντρα ήταν απλά μια πεινασμένη γάτα και βρήκαμε τα όρια της κάμερας (μη περιμένετε να ανιχνεύσει πάνω από 150 βαθμούς Κελσίου) στοχεύοντας τη φωτιά που ανάψαμε για το απαραίτητο ψήσιμο κρεάτων. Φυσικά, αυτοί δεν είναι και οι πλέον σοβαροί λόγοι για να έχετε μια θερμική κάμερα στο smartphone σας. Αν, όμως, είστε τεχνίτης, όπως για παράδειγμα υδραυλικός, ηλεκτρολόγος ή μηχανικός αυτοκινήτων, το S60 μπορεί να αποδειχθεί αρκετά χρήσιμο. Μπορεί να “δεί” ζεστό ή κρύο νερό να περνά στους σωλήνες πίσω από τα πλακάκια του μπάνιου ώστε να εντοπίσετε πιθανή διαρροή, μπορεί να “δεί” έναν ηλεκτρικό πίνακα που υπερθερμαίνεται και να εντοπίσει ποιά κυκλώματα/ασφάλειες λειτουργούν και ποιά όχι, μπορεί να “δεί” αν κάτι είναι αρκετά κρύο ώστε να το αγγίξετε ή αν… όχι. Η θερμική κάμερα έχει ταχύτατη λειτουργία, εξαιρετική απόκριση σε αλλαγές θερμοκρασίας και μπορείτε να κάνετε και λήψη video ή φωτογραφιών με αυτήν. Μια άλλη χρήση που μπορούμε να σκεφτούμε είναι στον τομέα της ασφάλειας, καθώς θα εντοπίσει εύκολα έναν εισβολέα ή διαρρήκτη μέσα στο σκοτάδι. Εδώ να το τονίσουμε πως, όχι, δεν μπορείτε να “δείτε” ανθρώπους πίσω από τοίχους με τη θερμική κάμερα και καλό είναι να σεβόμαστε τον προσωπικό χώρο των υπολοίπων. Γιατί πίσω από σκηνές, μπορείτε (αν διαβάζει η παλιοπαρέα του καλοκαιριού, μη φοβάστε, δεν είδα τίποτα, δεν ξέρω τίποτα)…

    cat s60 (7)

    cat s60 (5)

    cat s60 (3)

    cat s60 (2)

    Θεωρήστε αυτονόητο πως χρησιμοποιούσαμε το S60 σαν φακό όσο συχνότερα μπορούσαμε κατά τη διάρκεια της νύχτας και… αυτή ήταν μόνο η πρώτη μας μέρα με το Cat S60. Με τη μπαταρία του ακόμα στο 80%. Τη δεύτερη, “γεμάτη” μέρα, το… underwater photography ξεκίνησε από το μεσημέρι και κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα, με τη φωτεινότητα της οθόνης στο Auto. Υπήρξαν στιγμές που δε μπορούσαμε να τη διακρίνουμε καθαρά, αλλά μιλάμε για Αυγουστιάτικο ήλιο ντάλα μεσημέρι, με την αντηλιά από τα λευκά βότσαλα να μας πεθαίνει ταυτόχρονα, οπότε δύσκολα κάποιο άλλο smartphone θα τα κατάφερνε καλύτερα.

    cat-s60-4-large

    Ενδιάμεσα έπαιξαν και μπόλικα τηλέφωνα για επικοινωνία με τον… πολιτισμό, χωρίς να έχουμε πρόβλημα με την καθαρότητα του ακουστικού και του μικροφώνου, αλλά ούτε και με τη μπαταρία. Μέχρι και… 3G είχαμε κάποια στιγμή! Ημέρα 3η, γρήγορο μάζεμα σκηνών, πραγμάτων κ.λπ. και μια τελευταία μπύρα για το δρόμο (τελικά έγιναν πολλές οι μπύρες αλλά δε το λέμε).

    cat-s60-1

    Ξεκινήσαμε για την επιστροφή με 500+ φωτογραφίες, πάνω και κάτω από το νερό, γύρω στο 6% μπαταρία μετά από 3 ημέρες βάναυσης χρήσης και πολλές, όμορφες αναμνήσεις…

    Δείτε και το video για μια πιό ολοκληρωμένη εικόνα του Cat S60!

    cat s60 (25)

    cat s60 (23)

    cat s60 (22)

    cat s60 (21)

    cat s60 (20)

    cat s60 (19)

    cat s60 (18)

    cat s60 (17)

    cat s60 (16)

    cat s60 (15)

    cat s60 (14)

    cat s60 (13) cat s60 (12)

    cat s60 (9)

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles