21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Turbo-X Bluetooth Smart Watch Hands-On Review: Διασκέδαση και επικοινωνία στον… καρπό σας!

    Τα wearables τείνουν πλέον να γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας, καθώς όσο περνάει ο καιρός αναπτύσσουν και βελτιώνουν τις λειτουργίες που προσφέρουν στους users. Στην αγορά πλέον κυκλοφορούν εκατοντάδες wearable προϊόντα από μικρούς και μεγάλους κατασκευαστές που προσφέρουν μία σειρά από features. Ειδικότερα, τώρα με την κυκλοφορία του Apple Watch, η αγορά των wearables αναμένεται να ισχυροποιηθεί ακόμα περισσότερο. Το Turbo-X Bluetooth Smart Watch (με υποστήριξη κάρτας SIM και συμβατότητα με Android και iOS συσκευές), πρόκειται για τη προσπάθεια της γνωστής εταιρείας Πλαίσιο Computers να εισέλθει δυναμικά σε έναν αναπτυσσόμενο χώρο που σίγουρα παρουσιάζει αρκετές ευκαιρίες. Για να δούμε τι μας επιφυλάσσει το Turbo-X Smart Watch…

    Turbo-X Smart Watch (2) (Large)

    Πρώτη επαφή

    Βγάζοντας το «έξυπνο ρολόι» Turbo-X από τη συσκευασία του, εύκολα διαπιστώνουμε ότι πρόκειται για μία στιβαρή κατασκευή, όπου είναι εμφανές ότι οι σχεδιαστές του έριξαν το βάρος περισσότερο στη λειτουργικότητα του ρολογιού παρά στην εξωτερική του εμφάνιση. Το κυρίαρχο υλικό κατασκευής δεν είναι άλλο από το πλαστικό, τόσο στο κυρίως σώμα όσο και στα λουράκια, με τις διαστάσεις του να είναι 50.5×43.5x13mm. Στη δεξιά πλευρά βρίσκεται το κεντρικό button ελέγχου (που λειτουργεί ως power on/off), ενώ λίγο πιο δίπλα μπορούμε να διακρίνουμε την built-in κάμερα.

    Turbo-X Smart Watch (5) (Large)

    Στο αριστερό τμήμα υπάρχει η θύρα για τη φόρτιση, ενώ διαθέτει αποσπώμενη μπαταρία με χωρητικότητα στα 350mAh. Επίσης, στον χώρο που τοποθετείται η μπαταρία βρίσκεται και η υποδοχή για την κάρτα SIM. Φορώντας το στο χέρι με ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι το χαμηλό βάρος του (στα 53 γραμμάρια) προσέφερε μία αρκετά άνετη εμπειρία, ακόμη και ύστερα από αρκετές ώρες χρήσης.

    Turbo-X Smart Watch (7) (Large)

    Tech specs και λειτουργίες

    Το Turbo-X Smart Watch, διαθέτει έγχρωμη οθόνη αφής στις 1.55 ίντσες τεχνολογίας IPS και ποιότητας 240×240 pixels. Η οθόνη του smartwatch του Πλαισίου μπορεί ναι μεν να είναι μικροσκοπική αλλά με τα 16 εκατ. χρώματα που απεικονίζει, μας άφησε απολύτως ευχαριστημένους τόσο από την ευκρίνεια όσο και από την ποιότητα του display. Όσον αφορά τη διαθέσιμη εσωτερική μνήμη, το έξυπνο ρολόι του Πλαισίου βασίζεται σε 128MB ROM και 64ΜΒ RAM, είναι συμβατό με Bluetooth 3.0 (αλλά και με τις εκδόσεις 2.1, 2.0, 1.2 και 1.1), ενώ υποστηρίζει δίκτυο GSM στα 850/900/1800/1900MHz . Σε γενικές γραμμές, η οθόνη του ήταν αρκετά responsive, όμως σίγουρα το μικρό της μέγεθος δεν μας βοήθησε τόσο πολύ στην πληκτρολόγηση κειμένου, ενώ από ότι διαπιστώσαμε το Turbo-X Smart Watch είχε ένα μικρό lag στη ροή των menus.

    Turbo-X Smart Watch (4) (Large)

    Προχωρώντας στις λειτουργίες που υποστηρίζει το smartwatch του Πλαισίου διαπιστώνουμε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κανονικό κινητό τηλέφωνο (περιλαμβάνεται και hands-free στη συσκευασία), αλλά και να πραγματοποιήσει κλήσεις μέσω Bluetooth, ενώ επιπλέον προσφέρει τη δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων SMS. Εκτός από τα παραπάνω, το Turbo-X Smart Watch παίζει μουσικά αρχεία, διαθέτει ραδιόφωνο, χρονόμετρο και ξυπνητήρι, ενώ μπορεί να ρυθμιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να δέχεται push notifications. Οι ευχάριστες εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εδώ , καθώς το έξυπνο ρολό του Πλαισίου διαθέτει βηματόμετρο που καταγράφει την καθημερινή κίνηση του χρήστη του και τις θερμίδες που έχει κάψει, ενώ επιπλέον διαθέτει ένα αρκετά χρήσιμο feature, το οποίο ειδοποιεί το χρήστη του σε περίπτωση κλοπής. Τέλος, το Turbo-X Smart Watch δύναται να τραβήξει φωτογραφίες VGA ποιότητας μέσω της ενσωματωμένης κάμερας.

    Turbo-X Smart Watch (1) (Large)

    Τα κάνει όλα και… συμφέρει!

    Με τιμή στα 99 ευρώ το έξυπνο ρολόι του Πλαισίου αποτελεί μία ιδανική entry-level λύση στον τομέα των smartwatches, που ναι μεν δεν φτάνει στα επίπεδα άλλων ακριβότερων προτάσεων που κυκλοφορούν στην αγορά, ωστόσο για τα χρήματα που ζητάει, αδιαμφισβήτητα τη δουλειά του, την κάνει και με το παραπάνω!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles