16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Turbo-X G405 hands-on: Οικονομικό “4άρι”

    Τα smartphones κάτω των 150 ευρώ είναι μια κατηγορία που πουλάει πολύ και όχι άδικα, καθώς οι περισσότεροι χρήστες έχουν περιορισμένο budget, αλλά ταυτόχρονα χρειάζονται ένα smartphone για να διευκολύνει την καθημερινότητά τους με τις δυνατότητές του. Το Turbo-X G405 ανήκει σε αυτή την κατηγορία, πάμε να δούμε αν την αντιπροσωπεύει επάξια.

    turbox-g405-2

    Κατασκευή, σχεδιασμός και hardware

    To G405 είναι μια compact συσκευή που διατίθεται σε λευκό, μαύρο και μπλέ χρώμα, αποτελούμενη κυρίως από glossy πλαστικό. Στο εμπρός μέρος διακρίνονται τα τρία πλήκτρα αφής κάτω από την οθόνη, ενώ πάνω από αυτή θα βρείτε το ακουστικό, την εμπρόσθια κάμερα και τον αισθητήρα φωτός. Η οθόνη καθ’εαυτή καλύπτεται από πλαστικό προστατευτικό, όπως και όλη η πρόσοψη.

    Στη δεξιά πλευρά υπάρχει το power/lock πλήκτρο και στην αριστερή τα δύο πλήκτρα για την ένταση, τα οποία παρέχουν ικανοποιητικό feedback. Στο πίσω μέρος βρίσκουμε την κύρια κάμερα με το LED flash της και δίπλα τους την έξοδο του ηχείου. Στο πάνω μέρος υπάρχει το audio jack ενώ στο κάτω η microUSB θύρα.

    turbox-g405

    Αφαιρώντας το πίσω κάλυμμα (το οποίο ομολογουμένως χρειάζεται προσπάθεια και δύναμη), αποκαλύπτονται η μπαταρία, η υποδοχή για τη microSD κάρτα και οι δύο υποδοχές για τις SIM (το G405 είναι dual-SIM, όπως καταλάβατε). Με βάρος 130 γραμμάρια γενικά θεωρείται από τα «βαριά» 3,5άρια, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι υπερβολική η μάζα του.

    Η οθόνη είναι 4 ιντσών, TFT LCD με αρκετά καλή ανάλυση, 480×800 pixels. Παρέχει ικανοποιητική προβολή και επίσης υποστηρίζεται αυτόματη ρύθμισης φωτεινότητας, η οποία μπορεί να μην είναι πολύ έντονη στο “max”, αλλά οι αντανακλάσεις είναι σχετικά μικρές και θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε εξωτερικούς χώρους.

    turbox-g405-4

    Στο εσωτερικό του G405 βρίσκεται ένα διπύρηνο chipset της MediaTek χρονισμένο στο 1GHz, μαζί με το Mali-400 MP chip γραφικών και 512MB μνήμης RAM. Είναι ένας συνδυασμός επαρκής για να εκτελέσετε βασικές εφαρμογές και διεργασίες, αν και πρέπει να είστε λίγο φειδωλοί με το multitasking και το πόσο «φορτώνετε» με apps τη συσκευή για να ανταπεξέλθει. Φυσικά, μην περιμένετε να επιδοθείτε σε ατελείωτο gaming με το G405, είναι φτιαγμένο για να καλύψει τις βασικές ανάγκες σας. Ο εσωτερικός χώρος αποθήκευσης είναι 4GB αλλά μπορεί φυσικά να επεκταθεί άλλα 32GB μέσω της microSD.

    Το G405 διαθέτει, βέβαια, συνδεσιμότητα Wi-Fi 802.11 b/g , Bluetooth 2.0 με EDR, μπορεί να γίνει Wi-Fi hotspot και επίσης διαθέτει FM radio, αλλά και GPS με A-GPS υποστήριξη.

    turbox-g405-3

    Software, multimedia, χάρτες Ginius και αυτονομία

    Το G405 υστερεί ελαφρώς σε θέμα λειτουργικού, αφού τρέχει το ελαφρώς ξεπερασμένο Android 4.0.4 (Ice Cream Sandwitch) σε αντίθεση με τις περισσότερες συσκευές της κατηγορίας του που έχουν το 4.2 (Jelly Bean). Επίσης, δεν διαθέτει το Google Play store, έτσι τα apps σας μπορείτε να κατεβάσετε από το αντίστοιχο “Πλαίσιο market” που θα βρείτε εγκατεστημένο στη συσκευή. Οι περισσότερες δημοφιλείς (και μη) εφαρμογές που έχει το Google Play υπάρχουν και εδώ, αλλά ορισμένες απουσιάζουν, όπως είναι λογικό.

    Δε θα βρείτε extra εφαρμογές προεγκατεστημένες εκτός από το MultiLing πληκτρολόγιο που υποστηρίζει αρκετές γλώσσες εισαγωγής και άλλα χαρακτηριστικά. Μαζί με το Turbo-X G405 όμως παίρνετε δώρο και το Ginius software με τους χάρτες Don’t Panic Edition, απαιτείται μόνο η δημιουργία ενός απλού λογαριασμού για να τους χρησιμοποιήσετε απεριόριστα για την πλοήγησή σας στους δρόμους.

    turbox-g405-5

    Οι κάμερες του G405 είναι των 3,2 MPixels (οπίσθια) και 0,3 MPixels (VGA, εμπρόσθια) και υπάρχουν απλά για την πραγματοποίηση βασικών λήψεων. Η μεγάλη μπορεί να τραβήξει video ως 720p που αποθηκεύεται σε μορφή .3gp και οι φωτογραφίες της έχουν μέτρια ποιότητα, ενώ το φλας είναι υποτυπώδες και πρακτικά δε βοηθά στο φωτισμό. Η εμπρόσθια είναι αρκετή για video κλήσεις χαμηλής ποιότητας.

    Το ηχείο της συσκευής σίγουρα δε συγκαταλέγεται στα ισχυρά ηχεία που έχουμε ακούσει, ενώ στη μέγιστη ένταση αρχίζει να αλλοιώνεται ελαφρώς και η ποιότητα του ήχου. Κοινώς, υπάρχει για να κάνει τα βασικά και τίποτε περισσότερο, οπότε μη σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το G405 σαν media player.

    Κλείνουμε με την αυτονομία του κινητού που οφείλεται στην μπαταρία των 1.500mAh. Δεν είναι πολύ μεγάλη σε χωρητικότητα αλλά η συσκευή έχει μικρή κατανάλωση οπότε είναι αρκετή για να την κρατήσει εν ζωή για 3-3,5 ώρες συνεχούς χρήσης χωρίς πρόβλημα. Γενικά θα σας βγάλει άνετα τη μέρα με λογική χρήση, οπότε δηλώνουμε ικανοποιημένοι.

    turbox-g405-6

    Το Turbo-X G405 προσφέρεται έναντι €129 και εκτός από τους χάρτες Ginius στη συσκευή περιλαμβάνονται επίσης ο φορτιστής, ένα καλώδιο USB, hands-free/ακουστικά αλλά και δύο ανταλλακτικά καλύμματα για το πίσω μέρος, ένα φούξια και ένα λαχανί χρώματος, για να δώσετε το δικό σας «χρωματικό» τόνο σε αυτή. Καλύπτεται από εγγύηση 2 ετών και διατίθεται από τα καταστήματα Πλαίσιο.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    6 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles