18.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Turbo-X G400 Review: Η δυναμική ελληνική πρόταση στα €199

    Η αλυσίδα καταστημάτων Πλαίσιο, διέθεσε ένα νέο smartphone – πρόκειται για ένα dual SIM μοντέλο μάλιστα – με την επωνυμία Turbo-X G400, το οποίο βασίζεται  στο λειτουργικό σύστημα Android 4.0.4 (Ice Cream Sandwich). Το νέο Turbo-X G400 συμπληρώνει την οικογένεια των συσκευών που φέρουν την επωνυμία Turbo-X αντικαθιστώντας επί της ουσίας το “G300”, το οποίο είχε σημειώσει αξιόλογη εμπορική επιτυχία.

    Βρίσκεται ένα “σκαλοπάτι κάτω” από το 5άρι Turbo-X G500, αφού ενσωματώνει οθόνη 4,3 ιντσών, αν και υψηλότερης ανάλυσης και ευκρινέστερης, με υψηλότερο λόγο pixels ανά ίντσα (960×540 pixels).

    Συσκευασία

    Στην συσκευασία του, περιλαμβάνονται καλώδιο και φορτιστής USB, ακουστικά Turbo-X, ένα ιδιαίτερα καλής ποιότητας και επεξεγηματικό εγχειρίδιο χρήσης με έγχρωμες φωτογραφίες, που θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε όσους θέλουν να γνωρίσουν το λειτουργικό σύστημα Android και τις δυνατότητες του κινητού τηλεφώνου ενώ μαζί προσφέρονται Ginius Drive Don’t Panic χάρτες.

    Αισθητική – Ποιότητα συναρμογής

    Από άποψη αισθητικής έχουμε να κάνουμε με μία μάλλον συντηρητική προσέγγιση. Το μαύρο χρώμα το προτιμούν οι περισσότεροι, αλλά δεν διαθέτει αυτό το “κάτι” για να σπάσει η… μονοτονία. “Ουδέτερος” θα ήταν επίσης ένας ταιριαστός χαρακτηρισμός για την σχεδιάση.

    Γύρω από την οθόνη υπάρχει ένα μεταλλικό πλαίσιο με σκουρόχρωμο φινίρισμα που ταιριάζει με το χρώμα των πλαστικών περιμετρικά αλλά και στο πίσω μέρος της συσκευής. Τα πλαστικά – ειδικά στο πίσω μέρος που είναι ανάγλυφο – και η γενικότερη κατασκευή μου θυμίζουν ορισμένα οικονομικά κινητά της Huawei. Όσο αφορά στα υλικά κατασκευής ή στην ποιότητα συναρμογής, βρίσκονται πάνω από τον μέσο όρο. Για να πω την αλήθεια δεν περίμενα και πολλά πράγματα περισσότερα, δεδομένου ότι είναι ένα κινητό που απευθύνεται στον χρήστη που δεν θέλει ή δεν επιθυμεί να επενδύσει πολλά χρήματα για την αγορά ενός smartphone. Με αποζημιώνει και με το παραπάνω πάντως η μεγάλη, καλής χρωματικής ποιότητας και ευκρινέστατη οθόνη ενώ έχω πάντα στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου το κόστος των… €199.

    Οι διαστάσεις του Turbo-X G400 είναι 127×66,4×10,8 χιλιοστά και ζυγίζει 140 γραμμάρια. Δεν είναι λοιπόν ένα μοντέλο, που νιώθεις ότι δεν το… κουβαλάς.

    Χαρακτηριστικά… εξωτερικά

    Στα δεξιά της συσκευής, υπάρχουν τα πλήκτρα αυξομείωσης της έντασης του ήχου και έχουν το ίδιο φινίρισμα που παρατηρούμε και στην μεταλλική στεφάνη.

    Η αριστερή πλευρά, δεν διαθέτει πλήκτρα πάρα δύο υποδοχές, μία microUSB και μία microHDMI.

    Στο πάνω μέρος υπάρχει υποδοχή 3.5mm mini-jack για ακουστικά και το πλήκτρο ενεργοποίησης και απενεργοποίησης της συσκευής.

    Στο κάτω μέρος, υπάρχουν τα τρια γνωστά πλήκτρα, δύο αφής αριστερά και δεξιά, για τα μενού/ υπομενού, και την λειτουργία “back” αντίστοιχα ενώ στο κέντρο, έχουμε να κάνουμε με ένα φυσικό πλήκτρο, για την επιστροφή στην κεντρική οθόνη και την πρόσβαση στις εφαρμογές που είναι “ανοικτές”.

    Κάμερες

    Στην πρόσοψη διαθέτει κάμερα με αισθητήρα 0.3 Megapixels για βιντεοκλήσεις με τυπική ποιότητα video για τα “κυβικά” της.

    Στο πίσω μέρος παρατηρούμε μία κάμερα με αισθητήρα 8.0 Megapixels, που συνοδεύεται από LED flash,  υποστηρίζει αυτόματη εστίαση και με την βοήθεια της μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες σε ανάλυση 3264 x 2448 pixel αλλά και σχετικά καλής ποιότητας video (720p).

    Η κάμερα είναι από τα καλά χαρακτηριστικά της συσκευής, με την ποιότητα φωτογραφίας και video να είναι αρκούντως ικανοποιητική για τον μέσο χρήστη.

    Οι ρυθμίσεις… να ξέρετε ότι υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνετε, και αρκετές επιλογές για scenes, modes, φίλτρα κ.α.

    Οι ρυθμίσεις για video αλλά και η δυνατότητα λήψης πανοράματος που μας… εντυπωσίασε (!). Δείτε και εσείς το “δείγμα” που έχουμε αναρτήσει για να έχετε την δική σας άποψη.

    Λήψη στην υψηλότερη ανάλυση, με “default settings”. Σημειώστε ότι έχει… συννεφιά, όπως και κατά την λήψη video.

    Πανόραμα που τραβήξαμε χάρη στην δυνατότητα που μας παρέχει το Turbo-X G400. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.

    Video στην υψηλότερη δυνατή ανάλυση (720p)

    Τυπική, θα χαρακτήριζα την απόδοση, και την ένταση του ηχείου από μία συσκευή αυτής της τιμής, κατά την αναπαραγωγή mp3. Έχω ακούσει χειρότερα, έχω ακούσει και καλύτερα. Δεν απογοητεύει. Είναι λίγο… μονοδιάστατο το ηχητικό αποτέλεσμα αλλά εντάξει…. δεν θα τα χαλάσουμε για αυτό. Όσο αφορά στην αναπαραγωγή video, δεν θα έχετε θέμα με το YouTube και ως επί το πλείστον δεν θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα αναπαραγωγής με video σε ανάλυση έως 720p. Δυστυχώς, δεν μπόρεσα να βρω – τουλάχιστον εγκαίρως για το review- τρόπο για να αναπαράγει video 1080p με την χρήση λογισμικού – ο native player πάντως δεν μπορεί να το κάνει – ωστόσο αυτό δεν απασχολεί τον μέσο χρήστη.

    Η οθόνη του έχει μέγεθος 4,3 ίντσες με ανάλυση 960×540 pixels και είναι απροσδόκητα ευκρινής. Φωτογραφίες υψηλής ποιότητας απεικονίζονται με απόλυτη πειστικότητα ενώ και τα video δείχνουν πολύ καλά.

    Χαρακτηριστικά… εσωτερικά

    Κάτω από το καπώ, υπάρχει ένας επεξεργαστής Mediatek MT6575 (ARMv7 rev10) με χρονισμό 1GHz, ο οποίος συνοδεύεται από μονοπύρηνη GPU, τύπου PowerVR SGX 531 και 512MB μνήμης (RAM).  Ο αποθηκευτικός χώρος είναι 4GB με δυνατότητα επέκτασης έως και κατά 32GB μέσω υποδοχής για κάρτες μνήμης τύπου microSD. Κατά τα άλλα διαθέτει GPS, με υποστήριξη A-GPS, WiFi (802.11b/g), Bluetooth 2.1, microUSB, microHDMI και FM radio.

    Επιδόσεις

    Οι επιδόσεις του Turbo-X G400 θα λέγαμε ότι ως επί το πλείστον αντιπροσωπεύουν τις δυνατότητες του hardware. Μόλις διάβασα τις προδιαγραφές, αντιλήφθηκα ότι δεν μπορώ να έχω και ιδιαίτερες απαιτήσεις, και όταν έμαθα το κόστος, αναρωτήθηκα αν με αυτό το κόστος  θα μπορούσε να κάνει περισσότερα πράγματα από αυτά που υποψιαζόμουν, και έπεσα μέσα. Υπάρχουν κινητά, που κοστίζουν περισσότερα ή παρόμοια χρήματα, και δεν μπορούν να αναπαράγουν video ανάλυσης 720p. Το Turbo-X G400 μπορεί να το κάνει, ενώ με την βοήθεια λογισμικού, η αναπαραγωγή μπορεί να είναι άριστη, εφόσον εντοπίσεις και εγκαταστήσεις το κατάλληλο πρόγραμμα από το Plaisio Market. Όπως ανέφερα δεν ήταν δυνατή η αναπαραγωγή video ανάλυσης 1080p, είτε χρησιμοποιώντας τον native video player, είτε τρίτου κατασκευαστή. Η αναπαραγωγή video από το YouTube δεν πρέπει να σας απασχολεί.

    Οι επιδόσεις του στο Quadrant και στο CaffeineMark που ήταν από τα ελάχιστα benchmarks που εντόπισα στο Plaisio Market.

    Αυτονομία

    Το Turbo-X G400 είναι εξοπλισμένο με μπαταρία 2000mAh, η οποία θα σας “βγάλει” για περίπου μία μέρα. Αν… “παίζετε” συνέχεια με το κινητό ωστόσο (πλοήγηση στο Internet, παιχνίδια, ειδοποιήσεις κ.α.) θα πρέπει να συμβιβαστείτε με λιγότερες ώρες λειτουργίας.

    Από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του Turbo-X G400 είναι η δυνατότητα του να δέχεται δύο κάρτες SIM. Στην εικόνα πιο κάτω μπορείτε να δείτε τις υποδοχές του καθώς και την υποδοχή για κάρτα μνήμης flash τύπου microSD.

    Επίλογος

    Το κόστος του είναι €199 και συνοδεύεται από χάρτες πλοήγησης Ginius Driver Don’t Panic. Να αναφέρουμε ότι δεν παρέχει πρόσβαση στο Google Play, αλλά θα βρείτε πολλές εφαρμογές, χιλιάδες, στο Plaisio Market, ωστόσο δεν συγκρίνεται με την ποικιλία και τις δυνατότητες του Google Play.

    Οπότε που καταλήγουμε; Ότι έχουμε να κάνουμε με μία ιδιαίτερα αξιόλογη πρόταση στην κατηγορία κάτω των €200. Προσωπικά μου άρεσε αρκετά το συγκεκριμένο κινητό για δύο βασικούς λόγους – αμφιβάλλω ότι μπορεί να βρεθεί κάτι αντίστοιχο στα ίδια χρήματα. Πρώτον, για την οθόνη του, και δεύτερον για την κάμερα του, η οποία κάνει αξιόλογη δουλειά, συνυπολογίζοντας το κόστος της συσκευής. Τα “extras” όπως οι δύο υποδοχές για ισάριθμες κάρτες SIM, η υποδοχή microHDMI και τα 5GB αποθηκευτικού χώρου στο “σύννεφο” μέσω του Google Drive είναι καλοδεχούμενα. Εν’ κατακλείδι, αν δεν έχεις δυνατότητα να διαθέσεις περισσότερα από €199, αξίζει να επισκεφτείς ένα κατάστημα Πλαίσιο για να δεις την συσκευή από κοντά. Το πιθανότερο είναι να βγεις από την έξοδο, μαζί της…

    Specs: Turbo-X G400 (€199)

    Λειτουργικό Android 4.0.4
    Επεξεργαστής Mediatek MT6575 1GHz
    Μνήμη 4GB ROM, 512MB RAM, microSD
    Οθόνη 4,3″ IPS-LCD πολλαπλής αφής, 540×960 pixels
    Κάμερα 8 MPixel (3264 x 2448 pixels, video 720P)
    Συνδεσιμότητα Bluetooth 2.1, Wi-Fi 802.11 b/g, GPS/A-GPS, mini-jack 3,5 χιλ., microUSB 2.0, microHDMI
    Αυτονομία 400 ώρες αναμονή, Έως 7 ώρες ομιλία
    Διαστάσεις 127×66,4×10,8 χιλιοστά
    Βάρος 140 γρ.

    Related Articles

    13 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles