21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Η Τουρκία τώρα μπλοκάρει και το Youtube!

    Λίγες μέρες μετά τη διακοπή πρόσβασης στο Twitter για τους χρήστες στην Τουρκία, φαίνεται πως έρχεται η ώρα του Youtube, το οποίο, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, έχει μπλοκαριστεί στη γείτονα χώρα, με αφορμή μία πρόσφατη διαρροή ηχητικού αποσπάσματος, στο οποίο ο Erdogan συζητάει με τους αρχηγούς της ασφάλειάς του για πιθανή εισβολή στη Συρία.

    youtube-blocked-in-turkey

    Η νέα προσπάθεια online λογοκρισίας του Recep Tayyip Erdogan και της κυβέρνησής του έρχεται μία μόλις ημέρα μετά την απόφαση δικαστηρίου στην Τουρκία που καλεί την κυβέρνηση να άρει τους περιορισμούς στο Twitter και να επαναφέρει την πρόσβαση στην υπηρεσία.

    Και στην περίπτωση της απαγόρευσης πρόσβασης στο Youtube, ωστόσο, όπως και σ’ αυτή στο twitter, οι πολίτες της χώρας αναζητούν και έχουν βρει ήδη εναλλακτικούς τρόπους πρόσβασης, τόσο μέσω web όσο και μέσω της mobile app του Youtube. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, πάντως, το μπλοκάρισμα στο Youtube βρίσκεται προς το παρόν σε DNS level, όπως είχε συμβεί αρχικά και με το twitter.

    Κι όλα αυτά ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που το Youtube αντιμετωπίζει προβλήματα σε μία χώρα της οποίας το “δημοκρατικό” πολίτευμα αμφισβητείται εντόνως μετά τις τελευταίες εξελίξεις…

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles