14.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Σκληραίνουν τα μέτρα απαγόρευσης του twitter στην Τουρκία, αλλά η τεχνολογία δίνει λύσεις!

    Σε μία κίνηση που αντιπαρατίθεται ευθέως με τη δημοκρατία, ο Recep Tayyip Erdogan πραγματοποίησε τις απειλές του για “ξερίζωμα” του twitter στη χώρα. Με φόντο τα σκάνδαλα διαφθοράς στην κυβέρνησή του το τελευταίο διάστημα και ένα αυξανόμενο κύμα online ακτιβισμού ως φυσικό επακόλουθο, η εξοργιστική απόφαση του Τούρκου Πρωθυπουργού δεν έχει πτοήσει ευτυχώς τους Τούρκους χρήστες από το να αξιοποιούν τις δυνατότητες έκφρασης που τους προσφέρει το δημοφιλές micro-blogging site, έστω και με εναλλακτικούς τρόπους.

    twitter-turkey

    Από το πρώτο 24ωρο μετά την απαγόρευση, οι εναλλακτικές που βρέθηκαν ήταν αρκετές, με πιο “εύκολη” λύση την αλλαγή των DNS που παρέχει ο provider σε κάθε χρήστη με τους Public DNS της Google. Κι ενώ για το θέμα είδαμε ακόμη και “συνθήματα” σε τοίχους στη γειτονική χώρα, η κυβέρνηση αποφάσισε να σκληρύνει τα μέτρα μπλοκάροντας πλέον σε επίπεδο IP το twitter.com, καθιστώντας με αυτόν τον τρόπο τη χρήση των DNS της Google μη λειτουργική.

    twitter-turkey-google-dns

    Και πάλι, όμως, φαίνεται ότι οι Τούρκοι, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, έχουν λύσεις, οι οποίες έρχονται μέσω της χρήσης VPN λογισμικού, αλλά και τη βοήθεια του “ανώνυμου” δικτύου Tor. Κι όλα αυτά, ενώ πάντα ισχύει και η δυνατότητα αποστολής tweets μέσω SMS, για ακόμη μεγαλύτερη διευκόλυνση σε όλους.

    Όπως έχουν πει πάντως κάποιοι, τελικά η κίνηση του Erdogan εύκολα θα πετύχει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που επεδίωκε: θα κάνει δηλαδή το twitter στη χώρα ακόμη πιο ισχυρό απ’ ό,τι ήταν έως τώρα, αποδεικνύοντας ότι, εν έτει 2014, οι “δικτατορίες” αντιμετωπίζονται, online, δυναμικά με τα “όπλα” της τεχνολογίας, αλλά και συσπειρώνουν τον κόσμο απέναντί τους…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles