21.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Uber CEO: Τα αυτόνομα οχήματα δεν θα αντικαταστήσουν τους οδηγούς στο άμεσο μέλλον

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Uber, Travis Kalanick, χαρακτήρισε τις προσπάθειες της εταιρείας στο χώρο της αυτόνομης οδήγησης ως υψίστης σημασίας για να έρθει η επανάσταση στον τομέα των μεταφορών. Παραχωρώντας συνέντευξη στο Vanity Fair, ο Kalanick δήλωσε ότι η τεχνολογία δε θα αντικαταστήσει τους εργαζομένους στο άμεσο μέλλον, όπως πολλοί οικονομολόγοι πιστεύουν. «Πιστεύω οι άνθρωποι αγνοούν το πώς ακριβώς η συγκεκριμένη τεχνολογία πρόκειται να διατεθεί», απάντησε ερωτώμενος σχετικά με την πρόσφατη εξαγορά εκ μέρους της Uber μιας εταιρείας κατασκευής αυτόνομων φορτηγών, την Otto. «Θα χρειαστεί αρκετό διάστημα μέχρι τα φορτηγά αυτά να είναι πλήρως αυτόνομα», τόνισε.

    uber-ceo

    Η όλη ιδέα είναι ότι οι οδηγοί φορτηγών, καθώς και των υπόλοιπων αυτόνομων οχημάτων, θα υιοθετήσουν εξοπλισμό αυτόνομης οδήγησης ή θα προμηθευτούν ένα όχημα με τέτοιου είδους ικανότητες, ωστόσο αυτοί οι οδηγοί θα εξακολουθούν να βρίσκονται πίσω από το τιμόνι. Άλλωστε, κάτι τέτοιο καθίσταται απαιτητό και από τη νομοθεσία που διέπει τα αυτόνομα οχήματα και η οποία τονίζει πως οι οδηγοί δε θα πρέπει να επιδεικνύουν λιγότερη προσοχή στο δρόμο σε καμιά περίπτωση.

    Η τεχνολογία μπορεί να έχει προχωρήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια, αλλά απέχει αρκετά από το να μπορέσει να επιτρέψει την πλήρη αυτόνομη οδήγηση σε μη ασφαλείς συνθήκες, όπως για παράδειγμα σε περιβάλλοντα με χιόνι ή με βροχή. Να σημειωθεί ότι η Uber ήδη χρησιμοποιεί ένα μικρό αριθμό αυτόνομων οχημάτων στα πλαίσια ενός πιλοτικού προγράμματος στην περιοχή του Πίτσμπουργκ. Παράλληλα, ένας μικρός αντίστοιχος αριθμός οχημάτων κυκλοφορεί και στη πόλη του Σαν Φρανσίσκο για τη συλλογή δεδομένων χαρτών.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles