16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Ubuntu Edge. Ένα super-phone γεννιέται

    H Canonical ετοιμάζει ένα super-phone, με εντυπωσιακά specs. Και θέλει μέσω crowd-funding να συγκεντρώσει τα χρήματα ώστε να μπορέσει να το κάνει διαθέσιμο.

    Πρόκειται για το Ubuntu Edge, ένα smartphone που θα μπορούσε να παίξει και το ρόλο του PC σας, αν το συνδέσετε με ένα εξωτερικό monitor.

    ubuntu-edge

    Η εταιρεία αναζητεί τα πρώτα 32 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξή του μέσα στον επόμενο μήνα, τοποθετώντας το για χρηματοδότηση στο Indiegogo. Για την πρώτη μέρα της καμπάνιας, η εταιρεία διέθεσε τη συσκευή στους χρηματοδότες της έναντι 600 δολαρίων (έγινε sold out) ενώ πλέον κοστίζει 830 δολάρια (με free shipping σε US και UK). Εάν ο στόχος της χρηματοδότησης επιτευχθεί, τα πρώτα Ubuntu Edge θα είναι έτοιμα για περιορισμένο αριθμό παραγωγής 40.000 τεμαχίων και θα παραδοθούν στους κατόχους τους το Μάιο του 2014.

    Τα specs που ανακοινώθηκε ότι θα διαθέτει η συσκευή είναι κάτι περισσότερο από εντυπωσιακά. Οθόνη 4,5 ιντσών Sapphire Crystal με ανάλυση 1280×720 pixels, “πολυπύρηνος” επεξεργαστής, μνήμη RAM 4GB, 128GB SSD, δύο κάμερες (8 και 2MPixels), MHL connector με υποστήριξη HDMI, μία μπαταρία βασισμένη στο πυρίτιο, υποστήριξη Dual-LTE, NFC, Dual Band Wi-Fi και Bluetooth 4.0 καθώς και ποικιλία αισθητήρων.

    ubuntu-edge-2

    Από τις μεγαλύτερες “εκπλήξεις”, ωστόσο, αποτελεί το γεγονός ότι η συσκευή θα υποστηρίζει dual-boot τόσο του Ubuntu Touch όσο και Android, ενώ, όταν θα την τοποθετείτε σε ένα dock, θα μπορεί να προσφέρει μία πλήρη desktop εμπειρία Ubuntu με τη βοήθεια ενός εξωτερικού monitor.

    Δείτε το teaser promo του Ubuntu Edge

    Ευχαριστούμε τον Ανδρέα για το tip ;)

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles