24.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    User αγοράζει “μαϊμού” κλώνο του Galaxy S6 και όταν το παίρνει είδηση είναι… πολύ αργά!

    Όλες οι κατασκευάστριες εταιρείες συνιστούν στους καταναλωτές να αγοράζουν τις συσκευές τους από τα νόμιμα και γνωστά κανάλια διανομής. Πολλοί βέβαια αψηφούν τις προειδοποιήσεις και δεν λογαριάζουν τον κίνδυνο που μπορεί να εμπεριέχει μία αγοραπωλησία από κάποιον πλανόδιο ή κάποιον τύπο που ανακάλυψαν τυχαία στα forums του Internet.

    Samsung Galaxy S6 FAKE 1

    Κάπως έτσι την πάτησε και ένας user που φέρει το όνομα MalcomSex, ο οποίος αντί για να μεταβεί στο πλησιέστερο κατάστημα και να αγοράσει το Samsung Galaxy S6 “προτίμησε” να βασιστεί σε έναν τύπο που γνώρισε από τις αγγελίες του craigslist και ο οποίος ισχυριζόταν ότι πουλούσε το νέο Galaxy S6 σε τιμή που μετά βίας άγγιζε τα 500$ (δηλαδή κοντά στα 250 δολάρια λιγότερο από το κανονικό). Ο χρήστης κανόνισε ραντεβού με τον δήθεν πωλητή σε μία κοντινή απόσταση από το σπίτι του και μόλις συναντηθήκαν αποφάσισε να τοποθετήσει την κάρτα SIM του για να τσεκάρει εάν όντως το Galaxy S6 που επρόκειτο να αγοράσει ήταν ξεκλείδωτο. Κάπου εδώ ξεκίνησαν και τα “φάουλ” για τον MalcomSex, καθώς παρόλο που ζήτησε τον αριθμό τηλεφώνου του ατόμου που θα του πωλούσε το S6, εκείνο ισχυρίστηκε ότι δεν τον είχε απομνημονεύσει. Επιπλέον, ο χρήστης ξέχασε να κρατήσει οποιοδήποτε στοιχείο αφορούσε στην ταυτότητα του πωλητή. Τελικά, ο user πείστηκε για την αυθεντικότητα της συσκευής και έσκασε το παραδάκι, μόνο που όταν πήγε σπίτι κατάλαβε την γκάφα που είχε κάνει, καθώς είχε πληρώσει 500$ για ένα μαϊμού κλώνο του Galaxy S6, ο οποίος ζήτημα είναι εάν πιάνει τα 100 δολάρια στην αγορά!

    Samsung Galaxy S6 FAKE 2

    Αν και εμφανισιακά το κινητό που κρατούσε στα χέρια του ήταν σχεδόν ολόιδιο με τη ναυαρχίδα της Samsung στην πραγματικότητα τα tech specs του δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με το S6. Έτσι λοιπόν αντί για τον octa-core Exynos υπήρχε ένας MediaTek ΜΤ6582 με 1GB RAM, ενώ και η οθόνη του μετά βίας έβγαζε ανάλυση στα 1280×720 pixels. Ο user κατάλαβε την πατάτα που είχε κάνει και μετά πόσταρε φωτογραφίες της συσκευής, αλλά όπως και να το κάνεις το κακό είχε ήδη γίνει, καθώς το άτομο που του πούλησε το μαϊμουδίσιο S6 είχε γίνει… καπνός! Αυτή η ιστορία σίγουρα δεν είναι ούτε η πρώτη αλλά ούτε και η τελευταία, ωστόσο θα πρέπει να αποτελέσει ένα μάθημα για όλους μας, έτσι ώστε να προσέχουμε τι αγοράζουμε και από ποιους…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    6 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles