19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Έλληνας οικονομολόγος στη Valve κάνει μελέτη για το virtual χρήμα

    Λέγεται ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των χρημάτων που υπάρχουν σήμερα στον κόσμο, δεν υφίσταται ως χαρτονομίσματα και κέρματα, αλλά είναι απλά καταγεγραμμένα σε ψηφιακή μορφή. Που κολλάει αυτό; Η εταιρεία παιχνιδιών και ιδιοκτήτρια εταιρεία του Steam, Valve, προσέλαβε τον γνωστό Έλληνα οικονομολόγο Γιάννη Βαρουφάκη.

    Όχι, δεν θα αναλάβει την ανάπτυξη του Portal 3, αλλά ένα έργο πιο σχετικό με το αντικείμενο του. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιήσει μία μελέτη για το πως μπορεί να δημιουργηθεί ένα οικονομικό σύστημα, το οποίο θα υφίσταται και θα λειτουργεί μέσα στα παιχνίδια. Το αφεντικό της Valve, Gabe Newell, διαπίστωσε ομοιότητες ανάμεσα σε μία in-game οικονομία και στα οικονομικά θέματα μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας.

    Έτσι αποφάσισε ότι ο Γιάννης Βαρουφάκης ήταν ο ιδανικός άνθρωπος για να δώσει τις απαραίτητες απαντήσεις. Ο ίδιος θα πραγματοποιήσει μία σειρά ερευνών από τα γραφεία της Valve, ώστε να βγάλει συμπεράσματα τα οποία θα ισχύουν χωρίς όρια μεταξύ πραγματικών και ψηφιακών οικονομιών. Η Valve έκανε αυτή την κίνηση ώστε να βελτιστοποιήσει την είσοδο της στην αγορά των free-to-play παιχνιδιών.

    Πηγή : Valve

    Δημήτρης Θωμαδάκης
    Δημήτρης Θωμαδάκης
    The Matrix cannot tell you who you are

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles