13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    ViewSonic V55. Έρχεται το smartphone με δυνατότητα αναγνώρισης ίριδας!

    Πριν από περίπου έναν χρόνο (στις αρχές του 2014) είχαν βγει στην επιφάνεια μία σειρά από φήμες, οι οποίες ανέφεραν ότι η Samsung και η LG ετοίμαζαν μοντέλα, τα οποία θα υποστήριζαν τη δυνατότητα αναγνώρισης της ίριδας του ματιού. Ως γνωστόν κάτι τέτοιο δε συνέβη και από ότι φάνηκε η βιομηχανία της κινητής τηλεφωνίας προτίμησε την επιλογή της αναγνώρισης των δαχτυλικών αποτυπωμάτων του χρήστη. Ωστόσο, η ViewSonic μία εταιρεία που δεν έχει και μεγάλη παρουσία στον χώρο των smartphones επανέρχεται στην iris scanning τεχνολογία με το V55!

    ViewSonic-V55-Teaser

    To ViewSonic V55 το οποίο είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2015 θα είναι ένα mid-ranger, όπου στο μπροστινό του τμήμα θα βρίσκεται τοποθετημένο ένα μικροσκοπικό scanner, το οποίο θα μπορεί να διαβάζει την ίριδα του χρήστη. Η συσκευή θα είναι σε θέση να αναγνωρίζει την ίριδα του ματιού του κατόχου του κινητού και μόνο τότε θα την ξεκλειδώνει. Αν και θα εκτελεί την ίδια λειτουργία όπως το fingerprint scanner, παρόλα αυτά θα είναι πολύ πιο ασφαλής, καθώς θα είναι σχεδόν αδύνατο να παραβιαστεί η αξιοπιστία της (κάτι το οποίο όπως έχουμε δει συμβαίνει με χαρακτηριστική ευκολία με το fingerprint scanner). Μάλιστα, οι χρήστες της συσκευής θα μπορούν να κλειδώνουν συγκεκριμένες εφαρμογές και content (όπως για παράδειγμα το album με τις φωτογραφίες τους), με το V55 να τους παρέχει τη maximum ασφάλεια. Εκτός από τα παραπάνω, τo ViewSonic V55 αναμένεται να είναι μία συσκευή με αξιόλογα tech specs. Συγκεκριμένα, το smartphone της ViewSonic θα διαθέτει έναν 64-bit Qualcomm Snapdragon χρονισμένο στα 1.4GHz, 2GB μνήμης RAM, 16 ή 32GB αποθηκευτικού χώρου, οθόνη 5.5 ιντσών ποιότητας 1080p και κύριο αισθητήρα κάμερας στα 13MP, ο οποίος θα είναι κατασκευασμένος από τη Sony.

    viewsonic_v55_smartphone_gizmochina

    H τιμή του ViewSonic V55 δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, ούτε σε ποιες περιοχές πρόκειται να κυκλοφορήσει, ωστόσο εάν τελικώς αποδειχθεί μία σχετικά όχι και τόσο δαπανηρή πρόταση, τότε δεν αποκλείεται και οι υπόλοιποι κατασκευαστές να αρχίσουν να υιοθετούν την iris scanning τεχνολογία στις συσκευές τους.

    http://youtu.be/fGnZUvUEMn0

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles