24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    To βινύλιο επιστρέφει δυναμικά, καθώς βγάζει περισσότερα χρήματα από ότι όλες οι δωρεάν streaming μουσικές υπηρεσίες μαζί!

    Το βινύλιο έχει κάνει ήδη το δικό του δυναμικό comeback, καθώς συγκινεί και πάλι τους φίλους του ποιοτικού ήχου. Από ότι φαίνεται το βινύλιο ήρθε για να μείνει, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι πωλήσεις των βινυλίων μέσα στο 2015 συγκέντρωσαν 422 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα. Μάλιστα, υπολογίζεται ότι τη χρονιά που μας πέρασε πουλήθηκαν περισσότεροι από 17 εκατομμύρια δίσκοι!

    Vinyl 2

    Οι μη συνδρομητικές υπηρεσίες που βασίζονται σε διαφημίσεις όπως είναι το YouTube, VEVO, Spotify (δωρεάν) και SoundCloud συγκέντρωσαν για τη χρονιά που μας πέρασε περίπου 385 εκατομμύρια δολάρια. Και οι δύο μουσικές «πλατφόρμες» μπορεί να είναι τελείως διαφορετικές, παρόλα αυτά κατάφεραν να αυξήσουν τα έσοδα τους κατά 30% σε σύγκριση με το 2014. Ωστόσο, ένα εξαιρετικό ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι οι πωλήσεις σε βινύλιο φέρνουν περισσότερα έσοδα από μία πολύ πιο μικρή βάση χρηστών. Σε γενικές γραμμές, τα παραπάνω στοιχεία πέραν της ανόδου των κλασικών LP δίσκων δηλώνουν επίσης ότι οι δωρεάν μουσικές υπηρεσίες δεν προχωράνε καθόλου, εν αντιθέσει με τις αντίστοιχες υπηρεσίες που είναι επί πληρωμή και πιάνουν 10 φορές περισσότερα έσοδα από ότι οι αντίστοιχες δωρεάν υπηρεσίες που βασίζονται στις free διαφημίσεις. Όπως και να ‘χει το θρυλικό βινύλιο είναι και πάλι εδώ, εμφανίζοντας αξιοσημείωτη αντοχή στο πέρασμα του χρόνου…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles