22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Vision VR, η Alcatel ανακοίνωσε «ανεξάρτητο» headset εικονικής πραγματικότητας! (IFA 2016)

    H Alcatel πραγματοποίησε μία σπουδαία ανακοίνωση στο event της στην IFA 2016, καθώς παρουσίασε για πρώτη φορά το Vision VR, ένα headset εικονικής πραγματικότητας το οποίο δεν χρειάζεται κάποιο smartphone ή σύνδεση σε υπολογιστή για να λειτουργήσει. Η πρόταση της Alcatel έρχεται με δύο AMOLED screens στις 3.8 ίντσες (με resolution στα 1080p) και στο εσωτερικό του υπάρχει ένα octa-core chipset με 3GB μνήμης RAM.

    Alcatel 2

    Σύμφωνα με τους υπευθύνους της Alcatel, υπάρχουν 32GB on-board αποθηκευτικού χώρου και υποστηρίζει Bluetooth, LTE και Wi-Fi, ενώ η μπαταρία του με χωρητικότητα στα 300mAh υπόσχεται 3 ώρες λειτουργίας (το οποίο θα θέλαμε περισσότερη διάρκεια, αλλά μπορούμε να συμβιβαστούμε και με αυτό). Επειδή βέβαια καλό το hardware, αλλά δεν είναι τίποτα χωρίς την ύπαρξη ικανού content εικονικής πραγματικότητας, η Alcatel συμφώνησε με τις Jaunt VR, Magic Interactive Entertainment και Fraunhofer, οι οποίες θα αναλάβουν την ανάπτυξη VR ψυχαγωγικού περιεχομένου. Αναμφίβολα, η νέα αυτή πρόταση παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς είναι κάτι το εναλλακτικό σε σύγκριση με τα συνηθισμένα, με τη συγκεκριμένη ανεπτυγμένη τεχνολογία να κοστίζει το κάτι παραπάνω, καθώς οι ενδιαφερόμενοι χρήστες θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό των 600 δολαρίων για να το αγοράσουν. Πάντως, δεν σας κρύβουμε ότι μας έχει ήδη κινήσει το ενδιαφέρον…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles