21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Vodafone Smart Prime 7 Hands-on Review: «Prime value smartphone»!

    Η Vodafone έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία πολύ καλή φήμη με τις συσκευές που φέρουν το brand name της. Οι συσκευές της σειράς Smart Prime κατασκευάζονται για να προσφέρουν ικανοποιητικές επιδόσεις σε συνδυασμό με χαμηλές τιμές, χωρίς ωστόσο να θυσιάζεται η ποιότητα στον βωμό της οικονομίας. Το Smart Prime 7 είναι μία ακόμη προσιτή λύση που είναι προορισμένη να καλύψει τις ανάγκες του μέσου καταναλωτή, ο οποίος συνήθως αναζητάει ένα οικονομικό smartphone για να κάνει τη δουλειά του εύκολα και άνετα και που στην πραγματικότητα δεν τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα εάν η συσκευή του “φοράει” το τελευταίας τεχνολογίας δεκαπύρηνο chipset με 4GB RAM και 128GB αποθηκευτικό χώρο. Για να δούμε στο review που ακολουθεί τι μας επιφυλάσσει το Vodafone Smart Prime 7…

    Vodafone Smart Prime 7 (4)

    Όμορφο και λειτουργικό

    Αναμφίβολα, δεν μπορείς να κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλο του, ωστόσο στην περίπτωση του budget-friendly smartphone της Vodafone η πρώτη «εξωτερική» εντύπωση που αποκομίζει κανείς από αυτό σε «κερδίζει». Οι κομψές διαστάσεις  (144×72.1×8 mm), το χαμηλό βάρος (128 γρ.) και ο compact σχεδιασμός που το χαρακτηρίζει καθιστούν το Prime 7 ως μία από τις συσκευές που δημιουργήθηκαν για να χαρίζουν άνεση και ευκολία χρήσης. Το μεγαλύτερο μέρος του σώματος του οικονομικά προσιτού smartphone της Vodafone αποτελείται από πλαστικό (δεν περιμέναμε άλλωστε μέταλλο και γυαλί για τη συγκεκριμένη κατηγορία), με ένα χαρακτηριστικό μεταλλικό περίβλημα να «αγκαλιάζει» και να «δένει» τη συσκευή, έτσι ώστε να την κάνει πιο ανθεκτική.

    Vodafone Smart Prime 7 (2)

    Τα διάφορα buttons του Prime 7 είναι προσεκτικά τοποθετημένα και δεν παρουσιάζεται κάποια «έκπληξη», με το power/lock button να βρίσκεται στο δεξί τμήμα ακριβώς κάτω από τα volume rockers, ενώ το επάνω τμήμα φέρει το «παραδοσιακό» audio input jack. Στο κάτω τμήμα μπορούμε να διακρίνουμε την κλασική θύρα για τη φόρτιση και για τη μεταφορά δεδομένων, ενώ ακριβώς δίπλα το σχεδιαστικό team της Vodafone κατάφερε να χωρέσει και το ηχείο της συσκευής.

    Vodafone Smart Prime 7 (8)

    Αξίζει να τονίσουμε ότι το Smart Prime 7 διαθέτει αποσπώμενο καπάκι (θέλει λιγάκι προσοχή στην προσπάθεια αφαίρεσης του), χωρίς ωστόσο να μπορείτε να αφαιρέσετε την μπαταρία του, ενώ όπως στο πίσω μέρος βρίσκονται οι δύο θύρες για την εισαγωγή microSD card και η microSIM.

    Vodafone Smart Prime 7 (10)

    Κρίνοντας με βάση τα παραπάνω, καθίσταται σαφές ότι το Vodafone Smart Prime πρόκειται για μία συσκευή η οποία είναι όμορφη στο μάτι και παράλληλα ανθεκτική και άνετη στο χειρισμό (αυτό δηλαδή που ζητάει ο μέσος χρήστης). Γοητεία και απλότητα λοιπόν στα του design

    «Εσωτερικός κόσμος»…

    Ρίχνοντας μία ματιά στον… εσωτερικό του κόσμο, μπορούμε να ξεκινήσουμε από την οθόνη του Prime 7, η οποία μπορεί με χαρακτηριστική άνεση να καλύψει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Το 5ιντσό display με HD ανάλυση (720×1280 pixels) ξεχωρίζει για τους ρεαλιστικούς χρωματισμούς, τα πολύ καλά επίπεδα φωτεινότητα και την αρκετά καλή ευκρίνεια. Αναμφίβολα, για την κατηγορία που ανήκει το smartphone της Vodafone, η οθόνη του είναι ότι πρέπει!

    Vodafone Smart Prime 7 (3)

    Σε ότι έχει να κάνει με τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του, η budget-friendly πρόταση της Vodafone στηρίζεται σε έναν Qualcomm MSM8909 Snapdragon 210, όπου η συχνότητα ρολογιού της τετραπύρηνης CPU του δεν ξεπερνάει το 1,1GHz, με το 1GB RAM να βοηθάει στην ανάληψη των «υπολογιστικών» καθηκόντων της συσκευής. Αν και σίγουρα η ύπαρξη μίας quad-core CPU σε συνδυασμό με το 1GB δεν αποτελεί την αιχμή του δόρατος της τεχνολογίας, από ότι μπορέσαμε να διαπιστώσουμε η mobile καθημερινότητα σας μπορεί να κυλήσει άνετα, αν και θα πρέπει να δείξετε μία παραπάνω ανεκτικότητα στα μικρά κολλήματα που ενδεχομένως να παρουσιαστούν σε ορισμένες αρκετά “heavy” εφαρμογές. Για αυτό λοιπόν καλό θα ήταν να του φερθείτε με… «ευγένεια» και αυτό να είστε σίγουροι ότι θα σας ανταμείψει και με το παραπάνω.

    Vodafone Smart Prime 7 (7)

    Όσον αφορά τον αποθηκευτικό χώρο, εδώ τα 8GB είναι σαφώς λίγα για τα δεδομένα της εποχής (από τη στιγμή μάλιστα που σχεδόν 4GB δεσμεύονται από το λειτουργικό), για αυτό και εάν επιθυμείτε να προσθέσετε τα αγαπημένα σας multimedia αρχεία η δυνατότητα για εισαγωγή microSD card (δέχεται κάρτες που φτάνουν έως τα 128GB) είναι βέβαιο ότι… θα σας σώσει τη ζωή! Ένα στοιχείο που κάνει το Smart Prime 7 αν μη τι άλλο να ξεχωρίζει είναι η ύπαρξη του 4G LTE πομποδέκτη της συσκευής, η οποία σας δίνει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτείτε στο μέγιστο βαθμό τις ταχύτητες της υπηρεσίας 4G που προσφέρει το δίκτυο της Vodafone. Στα ατού της smartphone της Vodafone δεν γίνεται να μην αναφέρουμε την ύπαρξη του Android 6.0.1. Marshmallow, το οποίο αποδείχθηκε αρκετά ελαφρύ, ενώ αξίζει να τονίσουμε ότι η Vodafone έχει προσθέσει τη δική της σχεδιαστική «πινελιά» στα εικονίδια του Android OS 6.0.1, πράγμα που σημαίνει ότι θα έρθετε αντιμέτωποι με μια γνώριμη εικόνα αν είστε ήδη κάτοχος μιας Vodafone branded συσκευής. Το Smart prime 7 όμως δεν μένει εκεί: διαθέτει αρκετά έξυπνα widgets, ανάμεσα στα οποία θα ξεχωρίσετε το widget των συντομεύσεων για τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές, ένα ακόμα για την πρόβλεψη καιρού και την ενημέρωση του χρήστη για RSS Feeds κ.ά.

    Vodafone Smart Prim 7 UI
    Σε ότι έχει να κάνει με τις υπόλοιπες δυνατότητες της συσκευής σε ότι σχετίζεται με την πρότυπα και τα πρωτόκολλα που υποστηρίζει, το Smart Prime 7 δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει, καθώς η budget friendly πρόταση της Vodafone υποστηρίζει: Wi-Fi 802.11 b/g/n, hotspot, Bluetooth 4.0, A2DP, GPS (Α-GPS), NFC, ενώ επιπλέον οι πιο “παραδοσιακοί” θα βρουν και δέκτη FM Radio. Σε γενικές γραμμές, το Smart Prime 7 ενσωματώνει όλες τις basic δυνατότητες συνδεσιμότητας που πρέπει να έχει το σύγχρονο smartphone που σέβεται τον εαυτό του.

    Κάμερα και αυτονομία

    Η mobile καθημερινότητα εννοείται πως επιτάσσει ένα smartphone που να διαθέτει μία αρκετά ποιοτική κάμερα και ο camera sensor των 8MP που βρίσκεται στο Vodafone Smart Prime 7 είναι μία πολύ καλή επιλογή που σίγουρα θα ικανοποιήσει τον μέσο χρήστη που τον ενδιαφέρει να παίζει με τις φωτογραφίες του στο Instagram, στο Pinterest και στα υπόλοιπα social media. Αν και τα υπερβολικά απλά μενού κάπου μπορεί να ξενίσουν εκείνους που αναζητούν το κάτι παραπάνω, οι φωτογραφίες που μπορεί να τραβήξει αγγίζουν τα 3264×2448 pixels και το video recording στα 1080p ξεχωρίζει για την άκρως ικανοποιητική εμπειρία που προσφέρει. Όσον αφορά τη λειτουργία της κάμερας, αξίζει να αναφέρουμε ότι υποστηρίζει auto-focus, ενώ το πάντοτε χρήσιμο LED flash βρίσκεται εκεί για να προσφέρει στους χρήστες λίγο παραπάνω φως όταν οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν. Τέλος, εάν ανήκετε στους fans των selfies η χρήσιμη μπροστινή κάμερα των 5MP την κάνει τη δουλειά της και με το παραπάνω.

    Vodafone Smart Prime 7 (9)
    Ολοκληρώνοντας, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στην εξαιρετική ενεργειακή συμπεριφορά της συσκευής, η οποία σε συνδυασμό με την μπαταρία των 2540mAh βοηθάει ώστε να εξασφαλίζεται μπόλικη αυτονομία. Μάλιστα, ακόμη και υπό καθεστώς πλήρους λειτουργίας με ενεργοποιημένες απαιτητικές εφαρμογές στο background το Smart Prime 7 έδειχνε να μην… μασάει.

    Vodafone Smart Prime 7 (5)
    Απλά, λιτά και… οικονομικά!

    To Vodafone Smart Prime 7 σίγουρα δεν αποτελεί τη “ναυαρχίδα” που θα σε αφήσει με το στόμα ανοικτό με τις “διαστημικές” επιδόσεις της, παρόλα αυτά είναι μία οικονομικά προσιτή πρόταση (διατίθεται στα 149 ευρώ) που σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσει ασυγκίνητο τον καταναλωτή που δεν θέλει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, αλλά παράλληλα επιθυμεί ένα Android smartphone που διαθέτει όλα τα specs που θα τον καλύψουν στις καθημερινές mobile ανάγκες του. Συνδυάζοντας απλότητα και λιτό χαρακτήρα σίγουρα μπορεί να πλασαριστεί στις πρώτες θέσεις των mainstream smartphones.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    21 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles