14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Vodafone Smart Tab 4: Hands-on video review: Προσιτή δύναμη!

    Η αγορά των tablets διευρύνεται συνεχώς, καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες δεν διστάζουν να εισέλθουν σε έναν διαρκώς αναπτυσσόμενο χώρο που εμφανίζει πολλές ευκαιρίες για να αποκομίσουν κέρδη. Πλέον, ακόμη και εταιρείες που παραδοσιακά έχουν συνδεθεί με την παροχή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, αρχίζουν να προτείνουν τις δικές τους λύσεις στο χώρο των tablets. Μία από αυτές είναι και η Vodafone, η οποία με τη σειρά Smart Tab, επιχειρεί να δελεάσει το αγοραστικό κοινό προσφέροντας καλές επιδόσεις σε αρκετά προσιτές τιμές (οι οποίες μπορούν να γίνουν ακόμη πιο συμφέρουσες εάν ο καταναλωτής ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα συμβολαίου). Το Smart Tab 4 με οθόνη 8 ιντσών που εξετάζουμε έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει και να κεντρίσει το ενδιαφέρον των users που αναζητούν ένα tablet που να καλύπτει με ευκολία τις βασικές ανάγκες τους.

    Smart_Tab_5

    Οι πρώτες εντυπώσεις…

    H πρώτη εντύπωση που σου αφήνει το Smart Tab 4 με το που το πιάνεις στα χέρια σου είναι ότι πρόκειται για μία εξαιρετικά στιβαρή κατασκευή, η οποία είναι λιγάκι βαριά (βάρος:328 γραμμάρια), σε σύγκριση με άλλα tablets της κατηγορίας του. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό, καθώς αν μη τι άλλο πρόκειται για μία συσκευή που την αισθάνεσαι στα χέρια σου. Κατά τα άλλα οι διαστάσεις του είναι 209×122.8×7.99mm, ακολουθώντας μία μάλλον παραδοσιακή φιλοσοφία σε ότι αφορά το σχεδιασμό του, με τα πλήκτρα ελέγχου (volume up/down και power/lock) να βρίσκονται στη δεξιά πλευρά της συσκευής, στην αριστερή πλευρά οι θύρες Mini-SIM και microSD,  το audio jack και τη mini-USB θύρα στην επάνω πλευρά και στο κάτω τμήμα το μικρόφωνο. Σε γενικές γραμμές, το Smart Tab 4 σε επίπεδο εξωτερικής εμφάνισης δεν έχει κάτι ιδιαίτερο σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό, ακολουθώντας τις γνωστές γραμμές που υιοθετεί το 90% των κατασκευαστών tablets.

    Smart_Tab_3

    Smart_Tab_4

    Smart_Tab_6

    Tech Specs & Software

    Σε επίπεδο τεχνικών χαρακτηριστικών το Vodafone Smart Tab 4 δεν θα αφήσει παραπονεμένους όλους τους χρήστες που αναζητούν ένα tablet που δύναται να καλύψει τις πιο βασικές ανάγκες τους. Η 8 ιντσών IPS οθόνη τεχνολογίας WXGA HD (με ανάλυση στα 1200×800 pixels) παράγει ένα άκρως ικανοποιητικό οπτικό αποτέλεσμα με τη φωτεινότητα και την ευκρίνεια της συσκευής να ανέρχονται σε υψηλά επίπεδα. Επίσης και η γρήγορη απόκριση της οθόνης του Vodafone Smart Tab 4 φανερώνει την πολύ καλή ποιότητα κατασκευής του display, που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τα tablets πιο γνωστών κατασκευαστών. Περνώντας στο εσωτερικό του Smart Tab 4, τo tablet της Vodafone στηρίζεται σε έναν quad-core επεξεργαστή (MTK8382), ο οποίος τρέχει στο 1.2GHz και παράλληλα συνδυάζεται με 1GB μνήμης RAM που πλέον αποτελεί το στάνταρ της εποχής. Ο παραπάνω συνδυασμός απέδωσε πολύ καλά τόσο στο άνοιγμα των περισσοτέρων εφαρμογών, όσο και στη γρήγορη πλοήγηση, ενώ και η ροή των menus ήταν αρκετά ομαλή και δεν παρατηρήσαμε το παραμικρό πρόβλημα. Όσον αφορά, τον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής το Smart Tab 4 προσφέρει 8GB, o οποίος μπορεί να επεκταθεί άνετα μέσω υποδοχής κάρτας SD, φτάνοντας έτσι τα 64GB.

    Smart_Tab_1

    Το λειτουργικό που τρέχει το tablet της Vodafone είναι το Android 4.2.2 (Jelly Bean) σε ένα κλασικό configuration με ορισμένες όμως χρήσιμες εφαρμογές που προσφέρονται από τη Vodafone. Σίγουρα θα προτιμούσαμε να τρέχει το KitKat που είναι πιο σύγχρονο, όμως και με το Jelly Bean ο χρήστης μπορεί να κάνει τη δουλειά του άνετα και δεν πρόκειται να συναντήσει κάποιο πρόβλημα. Επιπλέον, το Smart Tab 4 συνδέεται με Wi-Fi (b/g/n), υποστηρίζει GSM/EDGE/3G/HSPA+ και παράλληλα προσφέρει Bluetooth 4.0, αλλά και GPS. Και στον τομέα της συνδεσιμότητας το Smart Tab  4 δεν μας άφησε παραπονεμένους, καθώς προσφέρει σχεδόν τα πάντα για τον μέσο χρήστη.

    Κάμερα, αυτονομία & τελικές σκέψεις…

    Αν και σε γενικές γραμμές η συνολική εικόνα του Smart Tab 4 είναι καλή, η μόνη αρνητική εντύπωση που μας άφησε έχει να κάνει με την κάμερα του, καθώς με κύριο αισθητήρα στα 2MP δυστυχώς η ποιότητα των φωτογραφιών ήταν κάτω του μετρίου. Ο εμπρόσθιος αισθητήρας είναι ποιότητας VGA, με τον οποίο απλώς μπορείτε να πραγματοποιήσετε μία συμβατική χρήση. Όσον αφορά την αυτονομία τις συσκευής, το tablet της Vodafone τα πήγε πολύ καλά, καθώς η μπαταρία του με χωρητικότητα στις 4100mAh προσφέρει περίπου 5 ώρες full χρήσης και 3.5 ώρες συνεχούς προβολής video χωρίς να απαιτείται η φόρτιση της συσκευής.

    Smart_Tab_2

    Η επίσημη τιμή του (χωρίς συμβόλαιο) ανέρχεται περίπου στα 169 ευρώ και είναι μία καλή πρόταση σε συνάρτηση πάντοτε με αυτά που προσφέρει (ανάλογα με τον τύπο του συμβολαίου, η συσκευή μπορεί να στοιχίσει και φθηνότερα). Σε γενικές γραμμές, το Smart Tab 4 είναι ένα προσιτό οικονομικά tablet που καλύπτει τις ανάγκες του μέσου user. Μπορεί βέβαια να μην είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ωστόσο είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει το ενδιαφέρον εκείνων που επιθυμούν ένα ικανοποιητικό  σε επιδόσεις tablet που να καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες τους στους τομείς της ενημέρωσης, της επικοινωνίας και της ψυχαγωγίας.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles