22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Vodafone Smart Tab Prime 6 Hands-On Review: “Μία ελκυστική και τίμια all-around πρόταση”!

    Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι η αγορά των tablets βρίσκεται σε πτώση, καθώς η ισχυροποίηση των phablets στην αγορά (δηλαδή των smartphones με οθόνες που το display τους ξεπερνάει τις 5.5 ίντσες), έχει αρχίσει να ασκεί έντονες πιέσεις στην χαμηλή κυρίως κατηγορία των tablets που προσφέρει οθόνες στις 7 ίντσες. Πλέον, οι 8 και 9 ίντσες και άνω αποτελούν μάλλον μονόδρομο για την πλειονότητα του καταναλωτικού κοινού και η πρόταση της Vodafone με το 9.6 ιντσών Smart Prime Tab 6 όπως θα δείτε και στο review που ακολουθεί, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη, καθώς έχει όλα τα φόντα να υπερκαλύψει κυρίως τους users εκείνους που ψάχνουν μία ικανοποιητική all-around πρόταση για να ικανοποιήσουν τις καθημερινές τους ανάγκες.

    Vodafone Chewbacca

    Design και πρώτες εντυπώσεις

    Το Vodafone Smart Tab Prime 6 πρόκειται για ένα tablet στις 9.6 ίντσες με διαστάσεις: 244,2×146,5×7,99 χιλιοστά, το οποίο διακρίνεται για την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και την στιβαρότητα του. Προσφέροντας άψογο κράτημα και σταθερότητα στα χέρια του user, το Smart Tab Prime 6 προσφέρει αν μη τι άλλο μία premium αίσθηση με τα ποιοτικά υλικά κατασκευής του που διακρίνονται την μεταλλική υφή που αφήνουν.

    Vodafone Smart Tab Prime 6 (5)

    Με βάρος στα 406 γραμμάρια το tablet της Vodafone εμπίπτει στα φυσιολογικά όρια της συγκεκριμένης κατηγορίας με τις υποδοχές, αλλά και τα πλήκτρα ελέγχου (power lock και volume rocker) να βρίσκονται προσεκτικά τοποθετημένα, έτσι ώστε να μην κουράζουν ύστερα από πολύωρη χρήση. Σε γενικές γραμμές, η αίσθηση που μας άφησε ήταν αρκετά ικανοποιητική, καθώς δεν μας κούρασε ακόμη και όταν το κρατήσαμε για σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα.

    Vodafone Smart Tab Prime 6 (7)

    Vodafone Smart Tab Prime 6 (8)
    Οθόνη και επιδόσεις

    Η Vodafone έχει ενσωματώσει στο Vodafone Smart Tab Prime 6 μία IPS οθόνη στα 1280×800 pixels, η οποία διακρίνεται για την γρήγορη απόκριση της στα αγγίγματα του χρήστη. Τα πλούσια και ζωντανά χρώματα σε συνδυασμό με τα ικανοποιητικά brightness levels είναι το σήμα κατατεθέν της οθόνης του tablet της Vodafone, ενώ δε χωράει αμφιβολία ότι οι 9.6 ίντσες του display αποτελούν το ιδανικό μέγεθος για όλους εκείνους που λατρεύουν τα μεγάλα tablets και νιώθουν να ασφυκτιούν στις οθόνες των 8 ιντσών. Vodafone Smart Tab Prime 6 (1)

    Στα ενδότερα βρίσκεται ένα SoC Snapdragon 410 της Qualcomm, με την τετραπύρηνη CPU του να είναι χρονισμένη στα 1.2GHz. O παραπάνω επεξεργαστής πλαισιώνεται από 1GB μνήμης RAM και σίγουρα ο συγκεκριμένος συνδυασμός, χωρίς να αποτελεί ότι πιο γρήγορο έχει εμφανιστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, καλύπτει χωρίς πρόβλημα τις περισσότερες βασικές ιντερνετικές σας αναζητήσεις. Αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι το Smart Tab Prime 6 ενδεχομένως να “δυσανασχετήσει” όταν έρθει η στιγμή να σηκώσει το βάρος ορισμένων πιο απαιτητικών εφαρμογών και 3D games, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους στις περισσότερες basic εφαρμογές που κυκλοφορούν. Παρόλα αυτά, από την μεριά της ταχύτητας στο net δεν μας άφησε αρνητικές εντυπώσεις, ενώ εάν στην εξίσωση μπει και η υποστήριξη 4G από το δίκτυο της Vodafone, τότε σαφώς τα πράγματα βελτιώνονται αισθητά στο τι είναι σε θέση το Smart Tab Prime 6 να φέρει εις πέρας.

    Vodafone Smart Tab Prime 6 (1)

    Η πρόταση της Vodafone υιοθετεί ότι πιο τελευταίο και σταθερό υπάρχει στον τομέα των λειτουργικών συστημάτων προσφέροντας Android Lollipop 5.0.2, με τα σβέλτα και αέρινα menus, αλλά και την εξαιρετική απόκριση να χαρίζουν μία ξεγνοιασιά στον user. Με ευχαρίστηση διαπιστώσαμε ότι τo Android Lollipop 5.0 συνδυάζεται άψογα με τα χρήσιμα widgets της Vodafone, φέρνοντας στο προσκήνιο την ευκολία χρήσης και την άνετη πλοήγηση, αλλά και μία σειρά από features που σαφώς κάνουν τη ζωή του κάθε χρήστη πιο εύκολη.

    Παράλληλα, το Vodafone Smart Tab Prime 6 διαθέτει 16GB αποθηκευτικού χώρου, τα οποία μπορούν να επεκταθούν εύκολα μέσω της χρήσης microSD card, βγάζοντας έτσι από το κάδρο το “αιώνιο πρόβλημα” της έλλειψης χώρου. Εκτός από τα παραπάνω, το 9άρι tablet της Vodafone όπως κάθε σύγχρονο tablet στη συγκεκριμένη κατηγορία δεν θα μπορούσε να μην διαθέτει και camera sensors, όπου ο κύριος αισθητήρας στο πίσω μέρος του tablet προσφέρει φωτογραφίες ανάλυσης στα 5 MPixel, ενώ στο μπροστινό τμήμα περιλαμβάνεται και μία selfie cam στα 2 MP. Σε επίπεδο φωτογραφικών δυνατοτήτων, οι φωτογραφίες που δύναται να τραβήξει το tablet της Vodafone είναι ικανοποιητικές χωρίς ωστόσο να αφήνουν με το στόμα ανοικτό τον απαιτητικό χρήστη. Απλώς κάνουν καλά τη δουλειά τους, με αρκετή καθαρότητα και διαύγεια στα χρώματα σε συνθήκες κανονικού φωτισμού πάντοτε.

    Vodafone Smart Tab Prime 6 (6)

    Επίσης, το tablet της Vodafone υπερκαλύπτει τις ανάγκες όλων των users στον τομέα της συνδεσιμότητας, καθώς προσφέρει εκτός από υποστήριξη για δίκτυα 3G και 4G (με την ποιοτική σφραγίδα της Vodafone), Wi-Fi 802.11 dual band a/b/g/n, Bluetooth 4.1 αλλά και θύρα micro USB 2.0 για τη φόρτιση και τη μεταφορά των δεδομένων, ενώ επιπλέον υποστηρίζει και GPS. Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στην πολύ καλή απόδοση της μπαταρίας του Smart Tab Prime 6, όπου με χωρητικότητα στα 4600mAh εξασφαλίζει αρκετές ώρες παρακολούθησης video και εντατικής χρήσης χωρίς να απαιτείται η φόρτιση της συσκευής.

    Ελκυστικό και συμφέρει…

    Αναμφίβολα, το Smart Tab Prime 6 δεν είναι το πιο ισχυρό tablet που πιάσαμε στα χέρια μας το τελευταίο χρονικό διάστημα, ωστόσο είμαστε σίγουροι ότι διαθέτει τη δυναμική για να καλύψει το 90% των αναγκών των περισσοτέρων χρηστών. Αξιοπιστία, υψηλή ποιότητα κατασκευής, υποστήριξη 4G και μία τιμή “βάλσαμο” για την ταλαιπωρημένη τσέπη μας (η Vodafone μάλιστα το προσφέρει με έκπτωση από τα 249,90 ευρώ στα 199,90 ευρώ από τις 16/7 και 31/8) καθιστούν το 9άρι tablet της Vodafone μία άκρως ελκυστική και συμφέρουσα πρόταση.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles