16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    VR-One… Και η Carl Zeiss στο παιχνίδι της εικονικής πραγματικότητας!

    H Carl Zeiss είναι μία γνωστή εταιρεία που εδώ και δύο αιώνες ειδικεύεται στην κατασκευή φακών και άλλων οπτικών ειδών. Πρόσφατα, οι υπεύθυνοι της γνωστής εταιρείας αποφάσισαν να επεκταθούν και σε ένα νέο τομέα, αυτόν της εικονικής πραγματικότητας. Έτσι λοιπόν, οι μηχανικοί της Carl Zeiss τους τελευταίους μήνες αναπτύσσουν το VR-One, ένα VR headset, το οποίο θα δουλεύει με παρόμοιο τρόπο με το Gear VR της Samsung. VR_One-1

    Το VR-One της Carl Zeiss για να λειτουργήσει θα συνεργάζεται με διάφορα smartphones, τα οποία θα αναλαμβάνουν ουσιαστικά τη δημιουργία εικονικών κόσμων. Στη μία πλευρά του headset υπάρχει μία tray, η οποία δύναται να δεχθεί ορισμένες συσκευές όπως το iPhone 6 ή το Galaxy S5, τα οποία σύμφωνα με τους δημιουργούς του θα αναλαμβάνουν το έργο της επεξεργασίας του εικονικού περιβάλλοντος. Αν και στην αρχή θα υποστηρίζονται μόνο οι προαναφερθείσες συσκευές, όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι του εν λόγω project στο μέλλον αναμένεται να υπάρξει υποστήριξη και για άλλα smartphones που πληρούν τις κατάλληλες προδιαγραφές σε τεχνικό επίπεδο. Μέχρι στιγμής, οι δημιουργοί του VR-One δεν έχουν δημοσιεύσει τα tech specs του headset, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες το δημιούργημα της Carl Zeiss θα υποστηρίζει μία σειρά από virtual και augmented reality applications, θα προβάλλει 3D περιεχόμενο από το YouTube και το Google, ενώ επιπλέον ήδη οι developers της Carl Zeiss έχουν κυκλοφορήσει ένα software development kit, το οποίο θα βοηθήσει τους developers στην ανάπτυξη VR εφαρμογών.

    VR_One-2

    VR_One-3Το γεγονός ότι όλη η επεξεργασία του 3D VR περιβάλλοντος θα πραγματοποιείται μέσω του smartphone του χρήστη, βοηθάει ώστε το κόστος του VR-One να μην είναι ιδιαίτερα υψηλό, καθώς δεν θα στοιχίζει παραπάνω από 100 ευρώ. Οι υπεύθυνοι της Carl Zeiss σχεδιάζουν να κυκλοφορήσουν το headset τους, περίπου μέσα στην περίοδο των Χριστουγέννων και η προσπάθεια τους παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον, για να δούμε το πώς θα τα πάει απέναντι στο Oculus Rift και (κυρίως) στο Gear VR της Samsung.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles