15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Βρήκε εκείνον που του έκλεψε το αυτοκίνητο μέσω… Facebook!

    Ένας κατά συρροή ληστής συνελήφθη στην Αγγλία, αφότου ένα από τα θύματά του τον αναγνώρισε στην ενότητα “People you may know” του Facebook.

    facebookfriends

    Όπως διαβάζουμε στο secnews.gr, ο 21χρονος Omar Famuyide έχει μεγάλη ιστορία σε κλοπές και ένοπλες ληστείες. Όχι πολύ καιρό πριν, ο Famuyide έκλεψε ένα αυτοκίνητο απειλώντας το θύμα με μαχαίρι. Λίγο καιρό αργότερα το θύμα της εν λόγω ληστείας συγκλονίστηκε όταν είδε το πρόσωπο του ληστή να εμφανίζεται ως προτεινόμενος φίλος στο Facebook.

    Το θύμα γρήγορα κάλεσε την αστυνομία, η οποία γρήγορα κατάφερε να τον συνδέσει με έναν μεγάλο αριθμό άλλων βίαιων εγκλημάτων. Τελικά ο Famuyide καταδικάστηκε σε 17 χρόνια φυλάκιση. Μερικές από τις κατηγορίες εναντίον του ήταν ληστεία, απόπειρα ληστείας και κατοχή πυροβόλου όπλου.

    “Παλαιότερη δουλειά των ντετέκτιβ μας βοήθησε και καταφέραμε να μαζέψουμε αρκετά αποδεικτικά στοιχεία ώστε να τον συνδέσουμε με τα διαφορετικά στοιχεία και τα αδικήματα, αλλά δε είχαμε βρει το όνομα του δράστη”, δήλωσε ένας από τους ντετέκτιβ που εμπλέκεται στην έρευνα την προηγούμενη εβδομάδα.

    “Ήταν το πιο κρίσιμο κομμάτι της έρευνας ότι ένα από τα θύματα ήρθε σε επαφή μαζί μας αφότου αναγνώρισε τον Omar Famuyide στο Facebook και ήταν τελευταίο κομμάτι του παζλ που προσπαθούσαμε να λύσουμε!”

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles