16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Δείτε real-time όλες τις hacking επιθέσεις που γίνονται στον κόσμο!

    Η Norse, μία εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της ασφάλειας των υπολογιστικών συστημάτων, δημιούργησε έναν on-line hacking χάρτη, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα σε όλους του χρήστες να παρακολουθήσουν real-time τις κυβερνοεπιθέσεις που συμβαίνουν σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου! Μάλιστα, ο εν λόγω hacking χάρτης απεικονίζει το σημείο από το που ξεκινάει η επίθεση και που καταλήγει (δηλαδή ποιος είναι και που βρίσκεται ο στόχος)!

    norse-live-hacking-map_thumbnail

    Όλοι γνωρίζουμε ότι η αλματώδης ανάπτυξη που γνωρίζει το Internet τα τελευταία χρόνια, δημιούργησε παράλληλα περισσότερες ανάγκες στον τομέα της διαδικτυακής ασφάλειας. Ως γνωστόν, κάθε μέρα σημειώνονται εκατομμύρια hacking επιθέσεις, καθώς οι hackers επιχειρούν να τρυπήσουν τα firewalls και να κάμψουν τις ψηφιακές αντιστάσεις οργανισμών, on-line υπηρεσιών και  επιχειρήσεων, αλλά και ιδιωτών. Ο συγκεκριμένος λεπτομερής χάρτης παρουσιάζει επίσης μία σειρά από στοιχεία που σχετίζονται με την κάθε επίθεση, όπως την IP του επιτιθέμενου, την ώρα και τον τύπο της επίθεσης κ.α. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, υπολογίζεται ότι οι hackers προσπαθούν να διαπεράσουν την προστασία του αμερικανικού Πενταγώνου περίπου 10.000.000 φορές την ημέρα, ενώ το Facebook το 2011 δεχόταν περίπου 600.000 hacking επιθέσεις σε ημερήσια βάση. Με βάση τα όσα απεικονίζονται στον real-time hacking χάρτη της Norse, τις περισσότερες επιθέσεις δέχονται οι Η.Π.Α., ενώ η χώρα με τους περισσότερους hackers είναι η Κίνα.

    Για να πάρετε μία γεύση από τον live hacking χάρτη δεν έχετε παρά να πατήσετε εδώ! Καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles