21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Τι συμβαίνει στο αίμα μετά την εθελοντική αιμοδοσία; (Video)

    bood_donation

    Από τη στιγμή που θα πάρετε την απόφαση να πάτε να δωρίσετε λίγο από το αίμα σας, σε κάποιο νοσοκομείο ή, σε κάποιο σταθμό εθελοντικής αιμοδοσίας, ξεκινά ένα συναρπαστικό ταξίδι. Μέχρι τη στιγμή που θα λάβει τα αιμοπετάλια ή το πλάσμα, ο άνθρωπος εκείνος που νοσηλεύεται και το έχει ανάγκη, το αίμα που ξεκινά από την δική σας αιμοδοσία, περνά ένα μεγάλο και συναρπαστικό ταξίδι.

    Σε βίντεο που ανέβασε ένας οργανισμός στις ΗΠΑ, επεξηγείται αναλυτικά όλη η διαδικασία ελέγχου, διαχωρισμού, επεξεργασίας και αποθήκευσης τους αίματος από τις σχετικές τράπεζες και δείχνει το πόσοι άνθρωποι και πόσες ειδικότητες συμμετέχουν σε αυτή την αλυσίδα ανθρώπων, για να καταφέρουμε το αυτονόητο: να σωθεί μία ανθρώπινη ζωή που το έχει τόσο ανάγκη.

    Δείτε το βίντεο:

    Θυμηθείτε πόσο εύκολο, ανέξοδο και χρήσιμο είναι να δωρίζετε το αίμα σας. Από τους ανθρώπους που τραυματίζονται, μέχρι εκείνους που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, το αίμα σας που, δεν σας κοστίζει τίποτα, μπορεί να φτάσει σε αυτούς. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μία επίσκεψη σε ένα σταθμό αιμοδοσίας που μπορείτε να βρείτε παντού, αλλά πρώτα και κύρια στα νοσοκομεία της χώρας.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles