11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Γιατί οι υποδοχές των ακουστικών σε κάποιους υπολογιστές είναι στην λάθος πλευρά;

    Οι φίλοι στο Gizmodo χρησιμοποιούν iMac. Κι εκνευρίζονται κάθε φορά που θέλουν να φορέσουν τα ακουστικά τους γιατί το καλώδιο μπαίνει στην δεξιά πλευρά του υπολογιστή, ενώ η άλλη άκρη του καλωδίου βρίσκεται στο αριστερό ακουστικό του σετ. Είναι μόνο πρόβλημα της Apple; Όχι. Είναι πρόβλημα (σχεδόν) όλων. Ένα τοσοδούλι, εντελώς ασήμαντο αλλά τόσο εκνευριστικό πρόβλημα, απ’ αυτά που νομίζεις πως δεν χρειάζεται να αναφέρεις, αλλά ξέρεις επίσης ότι ταλανίζουν ένα μεγάλο, πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

    Πιο συγκεκριμένα: Το καλώδιο ενός σετ ακουστικών εφαρμόζει στο αριστερό «αυτί». Κάποια σετ έχουν καλώδιο και στα δύο «αυτιά» αλλά τα περισσότερα είναι στο αριστερό. Οι περισσότεροι All-in-one υπολογιστές (όχι όλοι, η HP και η Acer γνωρίζουν καλύτερα, ενώ πολλές φορές εξαρτάται και από το μοντέλο) αλλά και αρκετά laptops, έχουν την υποδοχή στην δεξιά πλευρά. Πράγμα που σημαίνει πως αν θέλεις να φορέσεις τα ακουστικά σου, ή θα πρέπει να τα φορέσεις ανάποδα, ή θα πρέπει να φροντίζεις ώστε τα δάχτυλά σου στο πληκτρολόγιο να μην μπερδεύονται με το καλώδιο. Το ίδιο ισχύει και σε κάποια laptops.

    Όχι, παρατηρήστε το. Εγώ προσωπικά στο Toshiba laptop μου, έχω το jack των ακουστικών στην δεξιά πλευρά. Και να, κάθε φορά που θέλω να φορέσω τα ακουστικά μου, το 1,20 μέτρων καλώδιο δεν είναι αρκετό να τυλιχτεί γύρω από το περίγραμμα του laptop και πίσω από την οθόνη για να μην εμποδίζει τα χέρια να πληκτρολογούν.  Στο HP που χρησιμοποιώ τελευταία, ο πάνσοφος σχεδιαστής έχει τοποθετήσει το jack των ακουστικών από την αριστερή πλευρά.

    Ποιος κάνει λάθος λοιπόν; Οι σχεδιαστές των ακουστικών ή οι σχεδιαστές των υπολογιστών; Και ο λόγος που πολλές φορές τα jacks στους all in one PCs είναι στη δεξιά πλευρά, είναι γιατί η μεγαλύτερη πλειοψηφία του κόσμου είναι δεξιόχειρες και τους βολεύει να τοποθετούν το βύσμα με το δεξί χέρι και οι κατασκευαστές ακουστικών δεν το έχουν καταλάβει;

    Για πείτε μας τι πιστεύετε…

     

    Related Articles

    12 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles