22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Windows 10. Το καλοκαίρι σε 190 χώρες, συνεργασίες με Lenovo και… Xiaomi, δωρεάν έκδοση και για IoT devices

    Μερικοί μήνες έμειναν ώστε να γνωρίσουμε την τελική έκδοση των επόμενων Windows, καθώς, όπως σημειώνει η Microsoft, τα Windows 10 θα είναι διαθέσιμα το καλοκαίρι σε 190 χώρες και σε 111 γλώσσες.

    windows-10-across-devices

    Αυτό αποκάλυψε ο Executive Vice President of Operating Systems, Terry Myerson, σε σχετικό blog post του. Στην ίδια δημοσίευση,ο ίδιος αναφέρθηκε και πάλι στο γεγονός ότι τα νέα Windows 10 θα προσφέρονται δωρεάν ως αναβάθμιση στους χρήστες Windows 7, 8.1 και Windows Phone 8.1, αλλά και ιδιαίτερα στις συνέργειες της Microsoft στην αγορά της Κίνας και τα σχετικά customizations των Windows 10 για την αγορά.

    Από τις νέες συνεργασίες της Microsoft σημειώνονται αυτές με τις εταιρείες Lenovo, Tencent και Qihu 360. Η πρώτη θα προσφέρει υπηρεσίες upgrade για τα Windows 10 σε 2.500 service centers και επιλεγμένα καταστήματα λιανικής στην Κίνα, ενώ επανέλαβε τη δέσμευσή της να διαθέσει Windows Phones σε συνεργασία με την China Mobile μέσα στο 2015.

    Επιπλέον, χάρη σε ένα νέο πρόγραμμα που ξεκινάει με την… Xiaomi, επιλεγμένοι χρήστες του Xiaomi Mi4 (!) θα λάβουν πρόσκληση να δοκιμάσουν το Windows 10 Technical Preview και να συνεισφέρουν έτσι σε μελλοντικές εκδόσεις.

    Ο Myerson επανέλαβε επίσης πως, για πρώτη φορά, μία έκδοση των Windows 10 θα είναι διαθέσιμη (δωρεάν) για IoT συσκευές, π.χ. ATMs και μηχανήματα υπερήχων, ενώ θα υπάρξουν συνεργασίες με εταιρείες όπως οι Raspberry Pi Foundation, Intel και Qualcomm.

    Τέλος, ανακοινώθηκε το Qualcomm DragonBoard 410C, το πρώτο Windows 10 developer board με ενσωματωμένο Wi-Fi, Bluetooth και GPS, καθώς και ένα smartphone-class Snapdragon 410 chipset.

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles