14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Τα Windows 10 θα καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο στο σκληρό σας. Η Microsoft εξηγεί γιατί…

    Σε πρόσφατο blog post σχετικά με τα Windows 10, η Microsoft εξηγεί πώς κατάφερε να μικρύνει το “αποτύπωμά” τους, το χώρο δηλαδή που το λειτουργικό θα καταλαμβάνει στο σκληρό σας δίσκο. Και αυτά είναι σίγουρα… καλά νέα!

    Windows 10

    Η μεγαλύτερη εξοικονόμηση χώρου πραγματοποιείται από το ότι η Microsoft αφαίρεσε την ανάγκη ύπαρξης ενός recovery image (που καταλάμβανε χώρο μεταξύ 4 και 12GB ανάλογα με τον τρόπο που οι OEMs ενσωμάτωναν αυτά τα χαρακτηριστικά).

    Από 1.5 έως 2.6GB (σε 32bit ή 64 bit Windows αντίστοιχα) εξοικονομούνται επιπλέον από τη συμπίεση των αρχείων του συστήματος (χάρη στον αποδοτικό αλγόριθμο συμπίεσης που χρησιμοποιείται), με τη Microsoft να σημειώνει ότι θα την κάνει μόνο όταν “δεν επηρεάζεται η ανταπόκριση του συστήματος σε βαθμό που θα την αντιλαμβάνεται ο χρήστης”. Όπως σημειώνεται, μάλιστα, από τους εν λόγω αλγόριθμους συμπίεσης θα επωφεληθούν και οι χρήστες Windows 10 for Phones, που θα δουν επίσης μείωση χωρητικότητας από το λειτουργικό στις συσκευές τους.

    Η αμερικανική εταιρεία σημειώνει, επιπλέον, ότι έχουν επανασχεδιαστεί και τα χαρακτηριστικά Refresh και Reset, καθώς δεν χρησιμοποιείται πια separate recovery image, ενώ φυσικά πραγματοποιεί αναφορές στον τρόπο που μπορείτε να αξιοποιήσετε τον επιπλέον χώρο για φωτό, video ή μουσική, όπως βλέπετε και στην ακόλουθη “πίτα”.

    examples windows 10

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles