18.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Γιατί επέλεξε η Microsoft την ονομασία Windows 10 για τη νέα έκδοση του λειτουργικού της;

    Η προχθεσινή ανακοίνωση της Microsoft έφερε μία μεγάλη “έκπληξη”, που δεν είναι άλλη από την ονομασία Windows 10 στη νέα έκδοση του λειτουργικού της – και όχι Windows 9 όπως αναμέναμε. Γιατί, όμως, αυτό το “άλμα” της αμερικανικής εταιρείας στον αριθμό “10”;

    Windows-10-start-menu

    Η Microsoft δεν έχει ξεκαθαρίσει επίσημα τους λόγους, αναφέροντας απλώς ότι τα Windows 10 αποτελούν “ένα πλήρες προϊόν” που θα αφορά όλες τις συσκευές (από desktops και laptops έως tablets και κινητά), με αποτέλεσμα το “10άρι” να αποτελεί ένα καλύτερο όνομα για ένα τόσο “major update” για την εταιρεία.

    Κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται ότι η “παράκαμψη” του αριθμού 9 γίνεται για να φανεί η μεγάλη αλλαγή από τα Windows 8 και τους προβληματισμούς που αυτά προκάλεσαν σε αρκετούς χρήστες, χάρη στο σημαντικά διαφοροποιημένο interface τους. Κι όμως τώρα, ένας διαφορετικός λόγος, περισσότερο πρακτικός και με… geeky ανησυχίες, έρχεται στην επιφάνεια.

    Ο χρήστης του Reddit cranbourne, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι developer της Microsoft, σημειώνει χαρακτηριστικά πως το όνομα αυτό σχετίζεται με κάποιες… γραμμές κώδικα. Συγκεκριμένα, κάποια third-party προϊόντα ξεκινούν με κώδικα που έχει αυτή τη μορφή, ώστε να αναγνωρίσουν ποια έκδοση των Windows χρησιμοποιεί ο χρήστης.

    if(version.StartsWith(“Windows 9”))
    { /* 95 and 98 */
    } else {

    Με αυτό τον τρόπο, αντιλαμβάνονται αν ο χρήστης έχει Windows 95 ή Windows 98, έτσι, αν τα νέα Windows έπαιρναν την ονομασία Windows 9, θα υπήρχε μία σχετική… σύγχυση. Φυσικά, αυτός είναι ένας “τεμπέλικος” και… παλιός τρόπος αναγνώρισης του λειτουργικού του χρήστη, ενώ υπάρχουν και πολλοί ακόμη πιο “επαγγελματικοί”.

    Δε γνωρίζουμε αν ισχύει απόλυτα, η αλήθεια είναι, όμως, ότι, ως αιτιολόγηση για την ονομασία των νέων Windows, είναι αρκετά πιο… πιστευτή από άλλες που διαβάσαμε. Σε μία από αυτές, το 9 (Nine) απορρίφθηκε γιατί στα γερμανικά ακούγεται ως Nein (που σημαίνει όχι!), σε κάποια άλλη η ονομασία 10 αποτελεί μία απάντηση στο OS X της Apple, ενώ μία ακόμη χρησιμοποιεί τη φράση “Seven ate (Eight) Nine” για να εξηγήσει γιατί… “φαγώθηκε” το όνομα 9!

    Όπως και να έχει, μόνο κέρδος μπορεί να έχει η Microsoft στο κομμάτι του marketing από την επιλογή του ονόματος Windows 10, καθώς όλοι το… συζητάνε. Εκείνο που μένει, βέβαια, είναι να κερδίσει τις εντυπώσεις και με το νέο λειτουργικό, τις αλλαγές, την επαναπροσέγγιση στους χρήστες των Windows 7, αλλά και τις περαιτέρω κινήσεις όσον αφορά τη χρήση του σε όλους τους τύπους συσκευών. Η επόμενη χρονιά θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την αμερικανική εταιρεία σ’ αυτό το κομμάτι και εμείς περιμένουμε τις εξελίξεις…

    Related Articles

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles