20.8 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Τα Windows 10 θα προσφέρουν native υποστήριξη σε FLAC και .mkv αρχεία!

    Οι φίλοι της υψηλής ηχητικής ποιότητας θα πρέπει να αισθάνονται χαρούμενοι, καθώς όπως ανακοίνωσε ένας εκ των βασικών στελεχών της Microsoft που εμπλέκεται στο development των Windows 10, το υπό ανάπτυξη λειτουργικό θα υποστηρίζει υψηλής ποιότητας αρχεία ήχου τύπου FLAC. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι χρήστες δεν θα χρειάζεται να πραγματοποιούν μετατροπή στα αρχεία τους από MP3 σε FLAC όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

    windows-10-cortana-v2

    Η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια της Microsoft να καταστήσει τα Windows 10 ακόμη πιο φιλικά στο χρήστη, παρέχοντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερη υποστήριξη σε media codecs και διαφορετικά file formats. Μάλιστα, η FLAC υποστήριξη των Windows 10, που θα είναι διαθέσιμη στο πρώτο tech preview του λειτουργικού που θα κυκλοφορήσει μέσα στο νέο έτος, ουσιαστικά θα δίνει τη δυνατότητα για πλήρη υποστήριξη, κάτι που σημαίνει ότι οποιαδήποτε Win32 εφαρμογή θα είναι σε θέση να εκμεταλλεύεται τον ανώτερης ποιότητας ήχο που θα προσφέρει το νέο λειτουργικό. Τα FLAC αρχεία πετυχαίνουν συμπίεση της τάξης του 50 με 60% σε ασυμπίεστα πρωτογενή αρχεία ήχου. Αν και σε μέγεθος είναι λιγάκι πιο μεγάλα σε σύγκριση με τα MP3, τα FLAC διακρίνονται για την πολύ καλύτερη ποιότητα τους, αλλά και για τη δυνατότητα διαδοχικών μετατροπών χωρίς την απώλεια ήχου. Με την συγκεκριμένη προσθήκη, οι χρήστες των Windows 10 δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν ξανά λογισμικό που πραγματοποιεί μετατροπή από MP3 (ή οποιοδήποτε άλλο αρχείο) σε FLAC.

    Windows10VS-Header

    Επιπλέον, όπως επιβεβαιώθηκε τα Windows 10, θα υποστηρίζουν και .mkv αρχεία, γεγονός που σημαίνει ότι οι users των Windows 10 θα μπορούν να παρακολουθήσουν ταινίες .mkv, χωρίς να απαιτείται η διαμεσολάβηση κάποιου ειδικού media player, όπως συνέβαινε στο παρελθόν σε προηγούμενες εκδόσεις των Windows. Από ότι φαίνεται με βάση τις παραπάνω κινήσεις καθίσταται σαφές ότι η Microsoft πρόκειται να στηρίξει τα Windows 10 στο πλαίσιο μίας πιο “open” φιλοσοφίας.   

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles