20.7 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Έρχεται το πρώτο preview των Windows 9 στις 30 Σεπτεμβρίου;

    Πληροφορίες του “The Verge” θέλουν τη Microsoft να ετοιμάζεται να παρουσιάσει μία πρώιμη γεύση από το “διάδοχο” των Windows 8 μέσα στον επόμενο μήνα σε εκδήλωση που ετοιμάζει για τους εκπροσώπους του τύπου. Πιθανότερη ημερομηνία ακούγεται πως είναι η 30η Σεπτεμβρίου, με την αμερικανική εταιρεία να ετοιμάζεται να διαθέσει την preview έκδοση με την κωδική ονομασία “Threshold” αρχικά σε developers, οι οποίοι αναμένεται να μπορούν να την κατεβάσουν είτε από εκείνη την ημέρα είτε λίγο αργότερα. Η ημερομηνία συμφωνεί με πρόσφατο report του ZDNet, σύμφωνα με το οποίο η Microsoft θα διαθέσει το πρώτο preview των Windows 9 στα τέλη Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου.

    Windows-9

    Το πρώτο preview της επόμενης έκδοσης των Windows αναμένεται να προσφέρει στους developers μία πρώτη ματιά στο νέο mini Start Menu που ετοιμάζει η Microsoft, παράλληλα με την κατάργηση της Charm bar, καθώς και άλλες αλλαγές στο User Interface του λειτουργικού. Κάποιοι, μάλιστα, υποστηρίζουν πως η Microsoft εργάζεται και πάνω σε μία έκδοση με ενσωματωμένη μία πρώιμη version του φωνητικού βοηθού Cortana, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές αν θα προλάβει να είναι διαθέσιμο αυτό το χαρακτηριστικό στο πρώτο preview των “Threshold”.

    Όσον αφορά τώρα την επίσημη εμφάνιση της ονομασίας Windows 9 στα “Threshold”, παραμένει αμφίβολο αν η Microsoft θα ονομάσει το release στο press event της, με το πιο πιθανό να είναι να παρουσιάσει μία επισκόπηση των βασικών χαρακτηριστικών του επερχόμενου λειτουργικού της συστήματος, δίνοντας preview μόνο για τους developers. Τέλος, ίσως στην εκδήλωση λάβουμε κάποιες πληροφορίες και για την “combined” έκδοση Windows RT και Windows Phone που ετοιμάζει επίσης η Microsoft, σύμφωνα με όλες τις φήμες.

    Πολλές αλλαγές έρχονται στα Windows (τόσο για τους υπολογιστές όσο και για τα smartphones μας) και φαίνεται πως, μέσα στο φθινόπωρο, θα γνωρίσουμε αρκετές από αυτές επίσημα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles