16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Wire. Ένας ανταγωνιστής του Skype γεννιέται…

    To Skype που κυκλοφόρησε σχεδόν πριν από δέκα χρόνια δικαιολογημένα συγκαταλέγεται στις πιο πετυχημένες εφαρμογές των τελευταίων ετών, καθώς συνέβαλλε καταλυτικά στη βελτίωση της επικοινωνίας ανάμεσα στους ανθρώπους μέσω του Internet. Για αυτό και μόνο ως τυχαίο δεν χαρακτηρίζεται το γεγονός ότι η Microsoft το 2011 κατέβαλλε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 8.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να εξαγοράσει το Skype από το eBay. Πρόσφατα, ο Janus Friis, ένας εκ των συνιδρυτών της Skype, ανακοίνωσε τη δημιουργία του Wire, μίας υπηρεσίας που φιλοδοξεί να βαδίσει στο δρόμο που χάραξε το Skype.

    Wire_1

    To Wire που είναι πλέον διαθέσιμο για συσκευές που φέρουν iOS 8, OS X 10.9, Αndroid 4.2 και άνω δείχνει να δανείζεται πολλά από τα χαρακτηριστικά που έφεραν το Skype στην κορυφή των VoIP εφαρμογών. Σύμφωνα με τους υπευθύνους του, το Wire δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του να μοιράζονται on the fly φωτογραφίες, video του YouTube και μουσική από το SoundCloud, ενώ φυσικά δεν θα λείπουν και οι VoIP δυνατότητες, όπως επίσης και η αποστολή μηνυμάτων σε μεμονωμένα άτομα ή groups. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του Wire, στόχος του development team είναι να δημιουργήσει μία  υπηρεσία, η οποία θα προσφέρει στο tablet ή στο smartphone του χρήστη της, μία ελκυστική παρουσίαση, η οποία θα επιτρέπει να επικεντρώνεται στην επικοινωνία και στο διαμερισμό media. Το team που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη του Wire δεν είναι τυχαίο, καθώς η συγκεκριμένη 50μελής ομάδα αποτελείται από πρώην εργαζομένους της Apple, της Microsoft, της Nokia και τους Skype (οπότε αν μη τι άλλο γνωρίζουν καλά το πεδίο της VoIP επικοινωνίας).

    Wire-2

    Πρόσφατα, η υπηρεσία Skype επεκτάθηκε και στους web browsers (Internet Explorer 10 και άνω , Safari 6 και άνω, Firefox και Chrome), όπου οι χρήστες μπορούν να εκτελούν τις λειτουργίες της γνωστής υπηρεσίας μέσω ενός browser plug-in. Αυτό μας φανερώνει απλά ότι θα είναι πολύ δύσκολο για το Wire να εκθρονίσει το Skype, ωστόσο μία ακόμη χρήσιμη υπηρεσία επικοινωνίας μόνο κακό δεν κάνει στους χρήστες, καθώς αυξάνει περισσότερο τις επιλογές τους.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles