19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Το Minecraft σας μαθαίνει προγραμματιστικό κώδικα!

    To Minecraft αποτελεί ένα φαινόμενο για την βιομηχανία του gaming, για αυτό και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η Microsoft δαπάνησε δισεκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει την εταριεία ανάπτυξης Mojang και τα δικαιώματα του τίτλου. Με το Minecraft ασχολούνται εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο και πέρα από το δημιουργικό παιχνίδι που προσφέρει, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλους πιο “εκπαιδευτικούς” σκοπούς, όπως για παράδειγμα να μάθει σε μικρούς (και μεγάλους) gamers προγραμματιστικό κώδικα!

    Minecraft Code 2b
    Πρόσφατα η εταιρεία Mojang και η Microsoft σε συνεργασία με τον οργανισμό Code.org (που έχει αναλάβει το έργο της ευρύτερης διάδοσης του προγραμματισμού σε όσο το δυνατόν περισσότερους users). Το εν λόγω project που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά και ουσιαστικά δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς gamers να συνδυάσουν κώδικα για να μπορέσουν να πετύχουν μία σειρά από tasks σε μία ειδική «cut» version του Minecraft. Συνδυάζοντας προγραμματιστικό κώδικα οι gamers του Minecraft μπορούν να ελέγξουν τις κινήσεις των πρωταγωνιστών Steve και Alex, δίνοντας τους έτσι τη δυνατότητα να εκτελούν μία σειρά από ενέργειες. Στο τέλος, οι νεαροί gamers μπορούν να διαπιστώσουν το πώς ο κώδικας που έχουν γράψει απεικονίζεται στην οθόνη του υπολογιστή τους. Το εν λόγω project διαρκεί περίπου 1 ώρα, οπότε καθίσταται ιδανικό για σχολικές αίθουσες και σίγουρα βοηθάει όλους τους αρχάριους users ώστε να αποκτήσουν μία καλύτερη γνώση πάνω στον προγραμματισμό.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles