22.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Works with Google Cardboard. Να πώς η Google φιλοδοξεί να φέρει το VR σε κάθε σπίτι

    Το VR είναι μία από τις τάσεις που θα μας απασχολήσουν πολύ το επόμενο διάστημα και χωρίς απαραίτητα να υπάρχουν μόνο ακριβές λύσεις στην αγορά. Από την εποχή που διέθεσε στους developers του συνεδρίου προγραμματιστών της το χάρτινο Google Cardboard, η αμερικανική εταιρεία είχε δείξει το ζωηρό ενδιαφέρον της για φτηνό VR για όλους. Και, τώρα, κάνει το επόμενο βήμα με το νέο πρόγραμμα “Works with Google Cardboard”, το οποίο έχει ως στόχο να εμπνεύσει τη δημιουργία πολλών νέων οικονομικών VR viewers κατασκευασμένων από φτηνά υλικά, τα οποία θα συνεργάζονται με την πληθώρα των Cardboard apps που είναι ήδη διαθέσιμες στο Google Play.

    Works with Google Cardboard

    Το νέο πρόγραμμα επιτρέπει σε developers και κατασκευαστές να δημιουργήσουν τους δικούς τους viewers, από ό,τι υλικό επιθυμούν: πλαστικό, ξύλο ή και χαρτόνι, χωρίς να έχει μάλιστα σημασία αν θα ενσωματώνουν διαφορετικά οπτικά ή θα έχουν άλλες διαστάσεις από το Google Cardboard, καθώς με τη βοήθεια των νέων εργαλείων κάθε VR viewer μπορεί να συνεργαστεί με κάθε Cardboard app.

    Ως μέρος του προγράμματος οι κατασκευαστές πρέπει να τοποθετούν ένα συγκεκριμένο QR code στον Cardboard-certified VR viewer τους και, σκανάροντας αυτόν τον code, οι Cardboard apps θα αναγνωρίζουν τα specs κάθε viewer, ώστε να έχετε την καλύτερη δυνατή Virtual Reality εμπειρία.

    Google Play Cardboard Apps

    Τέλος, η Google ανακοίνωσε την επέκταση των Cardboard apps colections στο Google Play, ώστε να μπορείτε να αναζητάτε πιο εύκολα VR apps. Έτσι, προστέθηκαν νέες κατηγορίες, όπως Music, Video, Games και Experiences.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles