16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Σταθερά πρώτη η Samsung, δημοφιλέστερο Android κινητό το Galaxy S3

    Σύμφωνα με αναλυτικά δεδομένα του opensignal.com που λήφθησαν από δείγμα 682.000 συσκευών παγκοσμίως, η Samsung παραμένει πρώτη σε μερίδιο και το Galaxy S3 είναι μακράν το πιό επιτυχημένο μοντέλο της.

    android fragmentation

    Το 43% των συσκευών που “κυκλοφορούν” εκεί έξω ανήκουν στη Samsung, ενώ χαρακτηριστικό είναι το ότι 12 από από τις 13 δημοφιλέστερες συσκευές είναι δικής της κατασκευής. LG, Sony και Motorola κατέχουν σημαντικά μερίδια αλλά αρκετά πιό πίσω, τονίζοντας όμως ότι στα δεδομένα προσμετρώνται και παλαιότερες συσκευές που ακόμη χρησιμοποιούνται από πολλούς. Το G2 είναι η αιχμή του δόρατος της LG, με το Z και το Z1 να μοιράζονται σχεδόν το θρόνο στο στρατόπεδο της Sony, ενώ το Moto G είναι μακράν το δημοφιλέστερο της Motorola.

    android fragmentation 2

    Το 91% των χρηστών iOS έχουν την τελευταία έκδοση (iOS 7) ενώ μόλις το 20% των χρηστών Android έχουν συσκευή με το KitKat, με το Jelly Bean να παραμένει σε τεράστιο τμήμα των συσκευών. Επιπλέον αυξάνονται με δραματικό ρυθμό τα διάφορα μοντέλα Android στην αγορά, καθώς πέρυσι ήταν 11.868 ενώ φέτος η ποικιλία είναι πολύ μεγαλύτερη, με 18.796 μοντέλα!

    Δείτε αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα της έρευνας εδώ.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles