20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Η μεγαλύτερη φωτογραφία του πλανήτη μας έχει ανάλυση 365 Gigapixels!

    Μία ομάδα φωτογράφων από όλο τον κόσμο με επικεφαλής τον Ιταλό Filippo Blengin δημοσίευσε μία εντυπωσιακή πανοραμική φωτογραφία από το Mont Blanc, το ψηλότερο βουνό της Ευρώπης, η οποία κερδίζει τον τίτλο της μεγαλύτερης φωτό του πλανήτη μας, φτάνοντας την εντυπωσιακή ανάλυση των 365 Gigapixels.

    Mont Blanc panorama worlds largest ever photograph

    Η φωτογράφιση του βουνού περιλάμβανε πάνω από 35 ώρες συνεχών λήψεων και, τελικά, περισσότερες από 70.000 φωτογραφίες συνέθεσαν το τελικό αποτέλεσμα.

    Και κάπως έτσι, η φωτό κατέκτησε ένα νέο ρεκόρ το οποίο ξεπέρασε ένα 320-gigapixel shot του Λονδίνου, πίσω στο 2013, ενώ μεγαλύτερη φωτογραφία έχει τραβήξει μόνο η NASA, όχι όμως από κάποιο τοπίο της γης αλλά από το βόρειο τμήμα της σελήνης.

    MB-Zoom_3317090b

    Για τη λήψη των φωτογραφιών που συνέθεσαν την εντυπωσιακή τελική φωτό του Mont Blanc χρησιμοποιήθηκαν μία Canon 70D DSLR, ο φακός Canon EF 400mm f/2.8 II IS και ένας Canon Extender 2X III, σε ένα ειδικό robotic mount. Η επεξεργασία κράτησε δύο ολόκληρους μήνες, με 46 terabytes υλικού να έχει χρησιμοποιηθεί, ενώ η εικόνα που προέκυψε αξίζει να σημειώσουμε ότι έχει το μέγεθος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου αν τυπωθεί στα 300dpi!

    Δείτε ένα behind-the scenes video από το πώς τραβήχθηκε η ξεχωριστή αυτή φωτογραφία.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles