19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    WWDC 2015: H Apple παρουσιάζει το Watch OS 2.0, το οποίο βελτιώνει την εμπειρία που προσφέρει το Apple Watch!

    Μπορεί ακόμη να μην έχουμε δει το Apple Watch από τα μέρη μας, ωστόσο η Apple στη διάρκεια του WWDC 2015 παρουσίασε το νέο αναβαθμισμένο λειτουργικό Watch OS 2.0, το οποίο φιλοδοξεί να βελτιώσει πολλές από τις αδυναμίες του Apple Watch και να το καταστήσει ακόμη πιο φιλικό προς τον χρήστη. Watch OS 2

    Όπως έγινε γνωστό στο WWDC 2015, η μεγαλύτερη αλλαγή αφορά στη λογική που αφορά τον τρόπο λειτουργίας του έξυπνου ρολογιού της Apple. Στόχος είναι πλέον να μετατοπιστεί το βάρος για το τρέξιμο των εφαρμογών από το iPhone στο Apple Watch. Μία από τις πρώτες αναβαθμισμένες λειτουργίες του Apple Watch θα είναι ότι θα μπορεί να συνδεθεί απευθείας σε δίκτυο Wi-Fi, χωρίς να χρειάζεται η σύνδεση μέσω του iPhone. Με τις εφαρμογές να τρέχουν αποκλειστικά στο ρολόι, αυτή είναι μία κίνηση που αναμένεται να λύσει τα χέρια των developers, οι οποίοι θα μπορούν να ξεκλειδώσουν ευκολότερα τις hardware δυνατότητες του Apple Watch, δημιουργώντας μία νέα γενιά εφαρμογών.

    Watch OS 3

    Παράλληλα, οι υπεύθυνοι της Apple αποκάλυψαν ότι το Watch OS 2.0 αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά και το User Interface. Συγκεκριμένα οι Apple Watch users θα μπορούν να εισάγουν τα δικά τους watch faces, δίνοντας μεγαλύτερο έλεγχο στα info add-ons που θα εμφανίζονται στην οθόνη του ρολογιού. Στη συνέχεια, μία ακόμη βελτίωση είναι το TimeTravel, μία επιλογή η οποία θα προσφέρει τη δυνατότητα στον χρήστη του Apple Watch να κάνει scroll στην agenda, χρησιμοποιώντας το digital crown, ενώ παράλληλα το έξυπνο ρολόι της Apple θα διαθέτει ένα νέο night clock mode, την ώρα που θα φορτίζει. Επιπλέον, o χρήστης θα είναι σε θέση να μεγαλώσει την Friends List, ενώ παράλληλα οι χρήστες θα μπορούν να απαντούν σε emails και μηνύματα απευθείας από το ρολόι. Τέλος, η Apple ανακοίνωσε ότι με το Watch OS 2.0 αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές βελτιώσεις και στη λειτουργία του Apple Pay.

    wwdc-gallery3-7-1024x768

    Οι παραπάνω (μικρές ή μεγάλες) αλλαγές, αποδεικνύουν ότι η Apple άκουσε την κριτική που της ασκήθηκε για ορισμένες από τις ελλιπείς λειτουργίες του Apple Watch και με το Watch OS 2.0  είναι βέβαιο ότι το έξυπνο ρολόι της θα μπορέσει να γίνει ακόμη πιο προσιτό και φιλικό προς τους users.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles