19.4 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024
More

    Χειριστείτε το κινητό με τα… μάτια

    Η αλήθεια είναι ότι, εδώ και χρόνια, υπάρχουν διάφορα interfaces που ελέγχονται με τα… μάτια, τώρα όμως ήρθε η ώρα να δείτε την πρώτη σχετική εφαρμογή, που αναμένεται να είναι εμπορικά διαθέσιμη για όλους.

    Το Senseye χρησιμοποιεί μία κάμερα στο μπροστά μέρος μίας συσκευής καθώς και ένα υπέρυθρο LED, ώστε να ανιχνεύει τις κινήσεις των ματιών με αρκετή ακρίβεια. Με βάση αυτές, μπορεί να μειώνει το φωτισμό της οθόνης όταν δεν την κοιτάει κάποιος, να σκρολάρει αυτόματα κείμενο σε μία σελίδα, καθώς και να επιτρέπει στο χρήστη να εισάγει έναν κωδικό πρόσβασης ή να παίζει ένα απλό shooting game, κοιτώντας τους αριθμούς ή τους “εχθρούς” στην οθόνη της συσκευής του. Η σχετική τεχνολογία βρίσκεται σε concept μορφή αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώντας μία σχετικά ογκώδη θήκη για να αξιοποιηθούν οι δυνατότητές της, φαίνεται όμως πως στις τελικές εκδόσεις της που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά θα χρησιμοποιούνται είτε μικρά dongles είτε θα είναι ενσωματωμένη σε κινητά τηλέφωνα.

    Σύμφωνα με την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το Senseye, το συνολικό κόστος της κάμερας και του LED φτάνει μόλις τα 3,7 ευρώ, ενώ τα πρώτα τηλέφωνα που θα είναι εξοπλισμένα με τη νέα εντυπωσιακή τεχνολογία αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον Ιούνιο του 2013, χωρίς πάντως να αναφερθούν λεπτομέρεις για συνεργασίες με συγκεκριμένους κατασκευαστές. Πέρα από τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται παραπάνω, το Senseye θα διαθέτει και επιπλέον δυνατότητες, επιτρέποντας για παράδειγμα σε διαφημιστές να ανιχνεύουν για πόση ώρα οι χρήστες βλέπουν κάποια συγκεκριμένα στοιχεία πάνω στην οθόνη.

    Το Senseye μας στέλνει για λίγο στο (όχι και τόσο μακρινό) μέλλον, δείχνοντας μας πως θα είναι το κινητό μας τηλέφωνο σύντομα…

    Δείτε λοιπόν ένα demo του Senseye σε ένα Android κινητό τηλέφωνο, καθώς και περισσότερες πληροφορίες για την τεχνολογία που κρύβεται πίσω απ’ αυτό.

    Πηγή: The Verge

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles