18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Xerox Phaser 6020 Laser Printer Review: «Η ιδανική επιλογή για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις»!

    Η Xerox συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες κατασκευάστριες εταιρείες στην αγορά των εκτυπωτών, προτείνοντας λύσεις που απευθύνονται τόσο στους users που αναζητούν έναν αξιόπιστο printer για το σπίτι, αλλά και σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις που στοχεύουν σε εκτυπωτές που να συνδυάζουν μεγάλη διάρκεια ζωής και χαμηλό κόστος εκτύπωσης (που στις δύσκολες οικονομικά εποχές που διανύουμε είναι το παν για κάθε επιχείρηση). Ο έγχρωμος laser LED εκτυπωτής, Xerox Phaser 6020, που είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε είναι μία πρόταση που δημιουργήθηκε για να καλύψει τις αυξημένες “printing” ανάγκες των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (αλλά και μεμονωμένων επαγγελματιών που ψάχνουν μία καλή λύση για το γραφείο τους), προσφέροντας μοναδικές επιδόσεις, ποιότητα και τεράστια ευελιξία.

    Phaser 6020 (11)

    Compact διαστάσεις και ευκολία χρήσης!

    Πριν από μερικά χρόνια, μόνο και μόνο στο άκουσμα ενός laser εκτυπωτή, οι περισσότεροι users γνώριζαν εκ των προτέρων ότι θα έπρεπε να βάλουν αρκετά βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ωστόσο, στη σημερινή εποχή, η laser τεχνολογία πλέον τείνει να γίνει mainstream και χωρίς αμφιβολία εκτυπωτές όπως ο Xerox Phaser 6020 βοηθούν σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση.

    Phaser 6020 (9)

    Phaser 6020 (10)
    Βγάζοντας τον Xerox Phaser 6020 από το κουτί του, δεν σας κρύβουμε ότι αμέσως εντυπωσιαστήκαμε από τις compact διαστάσεις του. Το μαζεμένο μέγεθος του (39.4×30.4×23.4 cm) βοηθάει σημαντικά έτσι ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί σχεδόν παντού με χαρακτηριστική ευκολία. Η υποδοχή του χαρτιού βρίσκεται στην μπροστινή πλευρά (μπορεί να δεχθεί έως και 150 σελίδες A4), ενώ οι εκτυπωμένες σελίδες βγαίνουν από το επάνω τμήμα του Phaser 6020 (χωρητικότητα για 100 σελίδες). Επιπλέον, στην δεξιά πλευρά υπάρχουν τοποθετημένα τα 4 toner cartridges, ενώ το πίσω τμήμα ανοίγει, βοηθώντας έτσι στην αφαίρεση του χαρτιού σε περίπτωση εμπλοκής. Τέλος, το control panel ενημερώνει για την κατάσταση των toners και άλλου είδους χρηστικές πληροφορίες για την κατάσταση του εκτυπωτή, ενώ επιπλέον διαθέτει μία σειρά από buttons που αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες βασικές λειτουργίες (OK, Cancel και WPS).

    Phaser 6020 (3)

    Phaser 6020 (12)

    Παράλληλα, ένα από τα μεγαλύτερα ατού του έχει να κάνει με την τεράστια ευκολία σύνδεσης που προσφέρει, καθώς ο Phaser 6020 δύναται να συνδεθεί τόσο μέσω USB όσο και δια μέσω wireless setup (μέσω Wi-Fi δικτύου). Ειδικότερα, στην ασύρματη σύνδεση αυτό που μας άρεσε περισσότερο ήταν ότι μπορέσαμε να συνδέσουμε και να ενεργοποιήσουμε τον laser printer της Xerox μέσα σε λιγότερο από 2 λεπτά! Το μόνο που έπρεπε να κάνουμε ήταν να πιέσουμε το WPS button στον εκτυπωτή και στη συνέχεια να πράξουμε το ίδιο και στον router μας, με τις δύο συσκευές να «βρίσκονται» χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, με την πρόταση της Phaser μάλιστα να προσφέρει το maximum επίπεδο ασφάλειας που όλοι γνωρίζουμε πόσο μεγάλη σημασία έχει σε ένα περιβάλλον γραφείου. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε ότι ο laser εκτυπωτής της Xerox προσφέρει δυνατότητες για εκτύπωση μέσω της τεχνολογίας Air Print που έχει αναπτύξει η Apple (iPhone και iPad).

    Phaser 6020 (6)

    Χρώμα… περισσότερο χρώμα!

    Στην καρδιά του Xerox Phaser 6020 βρίσκεται ένας επεξεργαστής με συχνότητα ρολογιού στα 525MHz, ο οποίος σε συνδυασμό με τα 128MB μνήμης δύναται να φέρει εις πέρας ακόμη και τις πιο απαιτητικές «printing» εργασίες που λαμβάνουν χώρα σε ένα μικρό γραφείο. H Χerox έχει ενσωματώσει στον Phaser 6020 την δοκιμασμένη τεχνολογία Hi-Q LED print engine, η οποία αναβαθμίζει σε τεράστιο βαθμό την ποιότητα των εικόνων και των γραφικών, με τον εκτυπωτή της Xerox να καθίσταται ιδανικός για την εκτύπωση σελίδων που αφορούν σε γραφιστικές εργασίες. Άλλωστε η ποιότητα των 1200×2400 dpi που προσφέρει περνάει σε άλλη διάσταση τα γραφικά, της φωτογραφίες, αλλά και τα charts. Αυτό που διαπιστώσαμε δοκιμάζοντας τον Phaser 6020 είναι ότι η Xerox έχει δώσει μεγάλη προσοχή στην ρεαλιστική απόδοση των χρωμάτων και κυρίως στην λεπτομέρεια. Παράλληλα, διαπιστώσαμε και καλή ταχύτητα στον χρόνο απόκρισης από standby mode, με την πρόταση της Xerox να εκτυπώνει μία έγχρωμη εικόνα A4 μέσα σε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα. Αναλόγως και με την ποιότητα εκτύπωσης που έχει ορίσει ο χρήστης, ο Phaser 6020 δύναται να εκτυπώσει έως και 10 έγχρωμες σελίδες το λεπτό ή 12 ασπρόμαυρες σελίδες ανά λεπτό.

    Phaser 6020 (7)

    Ο ευέλικτος printer γραφείου (κι όχι μόνο…)!

    Αξιοπιστία, ποιότητα, ευελιξία και compact διαστάσεις αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά του laser printer Phaser 6020, μίας home και small office πρότασης που θα αναβαθμίσει σημαντικά την εργασιακή σας εμπειρία. Το καλύτερο σας το αφήσαμε για το τέλος, καθώς η τιμή πώλησης του Phaser 6020 ανέρχεται στα 159 ευρώ, αποτελώντας μία από τις καλύτερες «value for money» λύσεις που υπάρχουν στην απαιτητική κατηγορία των laser printers.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles