18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Xerox Phaser 6022 Review: «Η ποιοτική πλευρά της επαγγελματικής laser εκτύπωσης»!

    H Xerox είναι γνωστό ότι εδώ και χρόνια έχει δημιουργήσει μία εξαιρετική παράδοση στον τομέα των επαγγελματικών εκτυπωτών, καθώς οι λύσεις της χρησιμοποιούνται από εκατοντάδες μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις. H Xerox, ακολουθώντας τις επιταγές των νέων τεχνολογιών δίνει ώθηση στην τεχνολογία laser LED, η οποία φιγουράρει στα περισσότερα printing προϊόντα της. Έτσι λοιπόν μετά τον Phaser 6020 που σας παρουσιάσαμε πρόσφατα έφτασε στα γραφεία μας και το μεγαλύτερο μοντέλο: Xerox Phaser 6022, το οποίο βασίζεται στην ίδια πετυχημένη συνταγή, η οποία χαρακτηρίζει όλους τους printers της γνωστής εταιρείας και αφορά στην αξιοπιστία, στην ποιότητα εκτύπωσης, στην ευκολία χρήσης και στην ταχύτητα.

    Xerox Phaser 6022 (3)

    H ευκολία χρήσης σε πρώτο πλάνο!

    Η πρώτη εντύπωση που μας άφησε με το που βγάλαμε τον Phaser 6022 από το κουτί του είναι ότι έχουμε να κάνουμε με έναν printer φυσιολογικών διαστάσεων (39,7×39,8×24,6cm) και βάρος κοντά στα 12 κιλά. To συρταρωτό tray για την εισαγωγή του χαρτιού βρίσκεται στο μπροστινό τμήμα, όπου ο εκτυπωτής της Xerox δύναται να δεχθεί μέχρι και 150 σελίδες A4. Οι σελίδες βγαίνουν από το επάνω μέρος, ενώ το πίσω κομμάτι μπορεί να ανοίξει, βοηθώντας έτσι στην απεμπλοκή του χαρτιού που μπορεί να κολλήσει. Επιπλέον, στο δεξιό κομμάτι, οι users μπορούν να βρουν τοποθετημένα τα τέσσερα CMYK cartridges, τα οποία προσθαφαιρούνται με χαρακτηριστική ευκολία. Επίσης, στο κάτω αριστερό τμήμα δεσπόζει μία χρήσιμη μίνι-οθόνη LCD, η οποία πληροφορεί για την κατάσταση του εκτυπωτή και δίνει τη δυνατότητα στους users να ορίσουν με χαρακτηριστική ευκολία μία σειρά από παραμέτρους που σχετίζονται με την λειτουργία του εκτυπωτή, την χωρητικότητα των toners και την ποιότητα των εκτυπώσεων (χρησιμοποιώντας τα διαθέσιμα buttons ελέγχου).

    Xerox Phaser 6022 (1)

    Xerox Phaser 6022 (2)Xerox Phaser 6022 (5)
    Η ίδια ευκολία χρήσης που μας τράβηξε το ενδιαφέρον στο μικρότερο αδερφάκι του, Phaser 6020, χαρακτηρίζει και τον Phaser 6022, καθώς όπως διαπιστώσαμε η εγκατάσταση του ειδικού software έγινε χωρίς το παραμικρό πρόβλημα και on-the-fly. Η επαγγελματική πρόταση της Xerox δύναται να συνδεθεί μέσω κλασικού USB καλωδίου, αλλά και μέσω Ethernet. Φυσικά, η καλύτερη λύση για τη σύνδεση του εκτυπωτή δεν είναι άλλη από την επιλογή του wireless, καθώς η πρόταση της Xerox διαθέτει built-in Wi-Fi και Wi-Fi Direct, ενώ υποστηρίζει και τη λειτουργία AirPrint της Apple (για direct εκτύπωση από iPhone και iPad). Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθούμε στη μεγάλη ευκολία με την οποία καταφέραμε να συνδέσουμε τον εν λόγω εκτυπωτή στο δίκτυο, καθώς με το πάτημα μόλις δύο κουμπιών ο Phaser 6022 μπορεί να διαμοιραστεί σε όλους τους υπολογιστές ενός γραφείου ή μίας επιχείρησης (αποχαιρετήστε για πάντα δηλαδή τα κουραστικά settings και τις πολύπλοκες  ρυθμίσεις του παρελθόντος).

    Xerox Phaser 6022 (4)

    Ποιότητα & ταχύτητα εκτύπωσης!

    Ο Xerox Phaser 6022 σχεδιάστηκε για να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες ενός απαιτητικού εργασιακού περιβάλλοντος, δίνοντας μεγάλη ώθηση σε επαγγελματικές παρουσιάσεις και γενικότερα σε σελίδες που διαθέτουν γραφικά και charts. Ένα από τα πλεονεκτήματα της πρότασης της Xerox είναι η άκρως ικανοποιητική ταχύτητα εκτύπωσης που προσφέρει, καθώς ο laser color printer της Xerox δύναται να εκτυπώσει 18 έγχρωμες και 18 ασπρόμαυρες σελίδες το λεπτό. Η CPU του τρέχει στα 525MHz, ενώ διαθέτει 256MB μνήμης RAM που δίνουν τη δυνατότητα στον εκτυπωτή να διαχειριστεί μεγάλο όγκο δεδομένων (που εννοείται πως παρατηρείται στις περισσότερες επιχειρήσεις).

    Xerox Phaser 6022 (7)

    Επίσης, το σχεδιαστικό team της Xerox δεν έριξε το βάρος μόνο στην ταχύτητα του εν λόγω printer, αλλά και στην ποιότητα της εκτύπωσης, καθώς η «δοκιμασμένη» printing engine Hi-Q LED δημιουργεί ένα εξαιρετικής ποιότητας αποτέλεσμα που ικανοποιεί ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Τα 1200×2400 dpi στην έγχρωμη εκτύπωση χαρίζουν ζωντάνια και καθαρότητα στο χρώμα, αλλά και μία αίσθηση υψηλής λεπτομέρειας. Εκτός από τις έγχρωμες εκτυπώσεις, εξίσου καλές ήταν και οι επιδόσεις του Phaser 6022 και στις Black&White εκτυπώσεις. Επιπλέον, ο μηνιαίος κύκλος εργασιών της πρότασης της Xerox μπορεί να φτάσει και μέχρι τις 30.000 σελίδες μηνιαίως (σε στάνταρ εκτύπωση), ενώ κάθε toner του «βγάζει» 1.500 με 2000 σελίδες.

    Xerox Phaser 6022 (10)

    Για εκτυπώσεις που… «φυσάνε»!

    Ταχύτητα, αξιοπιστία και μεγάλη ποιότητα στην εκτύπωση αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Phaser 6022, ο οποίος είναι βέβαιο ότι μπορεί να καλύψει επαρκώς τις απαιτητικές ανάγκες μίας μικρής ή μεσαίας επιχείρησης. O Xerox Phaser διατίθεται στην αγορά με τιμή κοντά στα 220 ευρώ και πρόκειται για μία αγορά που σίγουρα δύναται να αποδώσει τα μέγιστα στους users που θα την προτιμήσουν…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles