20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Η ξέφρενη πορεία της Xiaomi. Είναι πλέον το πιο «πολύτιμο» startup στον κόσμο!

    Η εξασφάλιση νέας χρηματοδότησης 1.1 δισ. δολαρίων από επενδυτικό fund, που ανακοίνωσε ο ίδιος ο CEO της μέσω του Weibo“εκτοξεύει” εκ νέου την Xiaomi, την εταιρεία από την Κίνα που μας απασχολεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Ο Κινέζος κατασκευαστής γίνεται έτσι το πιο “πολύτιμο” startup στον κόσμο, με την αξία της εταιρείας να υπολογίζεται πλέον στα 46 δισ. δολάρια (ξεπερνώντας την Uber η αξία της οποίας έχει υπολογιστεί σε 41 δισ. δολάρια).

    xiaomi_mi4

    Δεν είναι, βέβαια, αυτή η μόνη απόδειξη για την ανάπτυξη της Xiaomi -οι πωλήσεις της οποίας αυξήθηκαν κατά 300% μέσα σε διάστημα ενός χρόνου- σημειώνοντας κέρδη που φτάνουν τα 56 εκατ. δολάρια. Η εταιρεία να έχει αποκτήσει πιστούς οπαδούς στην Κίνα όπου είναι η βάση της (και, μεταξύ άλλων, διαθέτει και εφαρμογές που προσφέρουν εναλλακτικές λύσεις σε μπλοκαρισμένες υπηρεσίες όπως π.χ. της Google) αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη.

    Το hype της εταιρείας έχει δημιουργηθεί σε μεγάλο βαθμό και από το επιτυχημένο marketing των Κινέζων, που διαθέτουν τις συσκευές τους μόνο online σε άκρως προνομιακές τιμές, γλυτώνοντας έτσι από σημαντικά κόστη αν χρησιμοποιούσαν έναν “παραδοσιακό” τρόπο διάθεσης μέσω καταστημάτων.

    Η Xiaomi, βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όλα αυτά τα χρόνια που “ανεβαίνει” έχει κατηγορηθεί πολλές φορές και για “αντιγραφή” των προϊόντων της Apple, από τα οποία έχει λάβει “έμπνευση” για συσκευές της, χωρίς πάντως τα στελέχη της να παραδέχονται ευθέως κάτι τέτοιο.

    Σε κάθε περίπτωση, για μία εταιρεία που δεν υπήρχε πριν το 2010, η πορεία της είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη, καθώς ας μην ξεχνάμε ότι για το τρίτο τρίμηνο του έτους “σκαρφάλωσε” στη θέση του τρίτου μεγαλύτερου κατασκευαστή smartphones στον κόσμο. Περιμένουμε, λοιπόν,τις επόμενες κινήσεις της στην κινεζική αλλά και τη διεθνή αγορά, κάποιες από τις οποίες αναμένεται να αποκαλυφθούν σε μερικές ημέρες στη CES 2015 του Las Vegas. Οι πληροφορίες λένε πως θα κυκλοφορήσει ακόμη και laptop και το σίγουρο είναι πως οι Κινέζοι είναι εδώ για να μας απασχολήσουν αρκετά στο μέλλον!

    Διαβάστε ένα παλαιότερο αφιέρωμά μας στην Xiaomi εδώ.

    Related Articles

    6 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles