20.8 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Y2K Bug! Ο ιός της χιλιετίας ζει… και καλεί στο στράτευμα άνδρες ηλικίας άνω των 100 ετών!

    To Y2K Bug τελικώς δεν έφερε το τέλος του κόσμου την 1η Ιανουαρίου 2000, διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες της εποχής που ήθελαν την ανθρωπότητα να αφανίζεται με το που τα ρολόγια θα σήμαιναν 12 τα μεσάνυχτα. Η γρήγορη κινητοποίηση των εταιρειών πληροφορικής εκείνη την περίοδο βοήθησε σημαντικά ώστε να περιοριστούν τα όποια προβλήματα στο ελάχιστο.

    millennium_bug_A_1600x1200

    Ωστόσο, ο ιός της χιλιετίας από ότι φαίνεται δεν εξαφανίστηκε πλήρως, παρόλο που πέρασαν 14 ολόκληρα χρόνια μετά την ημερομηνία που θα ερχόταν το υποτιθέμενο τέλος των πάντων. Οι υπεύθυνοι του στρατολογικού γραφείου της Pennsylvania των Η.Π.Α., όμως, την πάτησαν με το Y2K Bug, ακόμη και ύστερα από τόσα χρόνια. Συγκεκριμένα, το στρατολογικό γραφείο κάλεσε 14.215 άνδρες για κατάταξη στον αμερικανικό στρατό, οι οποίοι είχαν γεννηθεί από το 1893 μέχρι το 1897! Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό κανείς εξ’ αυτών δεν υπάρχει στο μάταιο τούτο κόσμο, όμως την «κρυάδα» την πήραν οι συγγενείς τους, οι οποίοι έλαβαν τα γράμματα από το στρατολογικό γραφείο. Συγκεκριμένα, ο Chuck Huey 73 ετών σήμερα, έλαβε το γράμμα κατάταξης για τον παππού του, Bert Huey, ο οποίος πέθανε το 1995 σε ηλικία 100 ετών. Οι υπεύθυνοι του στρατολογικού γραφείου μόλις αντιλήφθηκαν τη γκάφα τους, όπως καταλαβαίνετε προσπάθησαν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα, καθώς τα τηλέφωνα από τους αγανακτισμένους συγγενείς άρχισαν να πέφτουν βροχή. Το συγκεκριμένο πρόβλημα προέκυψε από τη στιγμή που μεταφέρθηκαν λανθασμένα τα δεδομένα από το υπουργείο μεταφορών στη στρατολογία. Προφανώς, οι υπολογιστές του υπουργείου δεν μπορούσαν να διαβάσουν τα τέσσερα ψηφία της ημερομηνία γέννησης, για αυτό και στη λίστα εμφανίστηκαν άτομα που είχαν γεννηθεί τον 19ο και 20ο αιώνα!

    WWIofficers

    To στρατολογικό γραφείο της Pennsylvania μην έχοντας άλλη επιλογή ζήτησε συγνώμη από τους συγγενείς που λογικά θίχτηκαν από τη συγκεκριμένη ενέργεια. Με βάση τα παραπάνω, καθίσταται σαφές ότι το Y2K Bug (παρόλο που έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την 1/1/2000), θα εξακολουθεί να υφίσταται όσο θα υπάρχουν απαρχαιωμένα συστήματα που δεν αναβαθμίζονται.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles