18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Είναι σχεδόν επίσημο: η Yahoo! Εξαγοράζει το Tumblr για 1,1 δις

    Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το διοικητικό συμβούλιο  της  Yahoo! ενέκρινε την δαπάνη 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά του Tumblr. Αυτό σημαίνει πως, εφόσον και από την μεριά του Tumblr συμφωνήσουν στους όρους εξαγοράς, έχουμε μάλλον το θέμα της συνέντευξης τύπου που έχει ανακοινώσει η Yahoo! γι απόψε το βράδυ. Αυτό είναι καλό;

    tumblr-poll

    Καλή ερώτηση. Συνήθως, σημασία δεν έχει τι αγοράζεις, αλλά τι κάνεις με αυτό. Στην περίπτωση της Yahoo!, μίας από τις «παλιότερες» ιντερνετικές εταιρείες, υπάρχει ένα μακρύ ιστορικό εξαγορών που οδήγησε σε αδιάφορα αποτελέσματα, με εξαίρεση μόνο το Flickr.

    Η περίπτωση του Tumblr, της εξαιρετικά δημοφιλούς πλατφόρμας blogging, με το απλό και περισσότερο «φωτογραφικό» interface, είναι ανάλογου μεγέθους με το Flickr. Το Tumblr συγκεντρώνει κάθε μέρα 90 εκατομμύρια posts από τους χρήστες του, οι οποίοι κατά κύριο λόγο ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 20-35, ομάδα που ενδιαφέρει πολύ τη Yahoo.

    Τι θα κάνει όμως με αυτούς η Yahoo! μας είναι παντελώς άγνωστο. Ξέρουμε πως η Marissa Mayer προσπαθεί να κάνει την εταιρεία ξανά επίκαιρη. Ελπίζουμε να το καταφέρει και ελπίζουμε, επίσης, να μην είναι αυτό αφορμή να «χαθεί» μία τόσο δημοφιλής υπηρεσία όπως το Tumblr μέσα στην γραφειοκρατία της Yahoo!. Θα είναι κρίμα.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles