24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Yezz Andy 5T Hands-On Review: “Νεανικό, τίμιο και οικονομικό”!

    H μεγαλύτερη συνεισφορά της mobile τεχνολογίας είναι ότι πλέον έχει γίνει προσιτή για όλους μας, καθώς ακόμη και με λίγα χρήματα μπορεί ένας απλός καταναλωτής να αποκτήσει μία αξιόλογη συσκευή. Φυσικά και υπάρχουν τα μεγαλύτερα μοντέλα-ναυαρχίδες με τις έξτρα δυνατότητες, τις εκπληκτικές κάμερες, τους ταχύτατους επεξεργαστές και τα πολλά GB (λέγε με Apple iPhone ή Samsung Galaxy S), ωστόσο όσο ελκυστικά και εάν είναι τα συγκεκριμένα “τεχνολογικά μεγαθήρια” ως είθισται κοστίζουν αρκετά. Πλέον, κυκλοφορούν δεκάδες συσκευές στην αγορά που βρίσκονται κάτω από το όριο των 200 ευρώ και μπορούν με άνεση να διαχειριστούν τα tasks που σχετίζονται με την καθημερινότητα του user. Η Yezz, η οποία στοχεύει περισσότερο στον μέσο καταναλωτή δείχνει ότι πλέον έχει καταφέρει να βρει την χρυσή τομή, καθώς τα μοντέλα της είναι άκρως ικανοποιητικά σε επίπεδο επιδόσεων, χωρίς μάλιστα να απαιτούν από τον υποψήφιο χρήστη τους να ξοδέψει μία μικρή περιουσία για να τα αποκτήσει. Έχοντας δοκιμάσει το πάμφθηνο feature phone Yezz Classic C50 και το Android smartphone Andy C5VP, το τελευταίο της τριπλέτας της Yezz που θα γνωρίσουμε στο review που ακολουθεί είναι το Andy 5T, ένα entry-level smartphone που ξεχωρίζει για τον νεανικό χαρακτήρα του.

    Yezz Andy 5T (5)

    Άνεση και ευελιξία…

    Πιάνοντας το Andy 5T στα χέρια μας, από τη πρώτη στιγμή καθίσταται σαφές ότι έχουμε να κάνουμε με μία αρκετά προσεγμένη σχεδιαστικά συσκευή. Τα buttons ελέγχου είναι προσεκτικά τοποθετημένα ώστε να χαρίζουν ευκολία χρήσης και άνεση, ενώ παράλληλα οι διαστάσεις του (144×69,7×6,9) σε συνδυασμό με την οθόνη των 5 ιντσών καθιστούν παιχνιδάκι τον χειρισμό με το ένα χέρι, ενώ το βάρος του στα 123 γραμμάρια είναι πραγματικά ότι πρέπει. Η Yezz στο Andy 5T θέλησε να προσδώσει ένα πιο νεανικό προφίλ και πράγματι τα κατάφερε, καθώς οι λεπτές και λείες επιφάνειες, η διχρωμία, αλλά και τα καλής ποιότητας πλαστικά καθιστούν τη συσκευή της Yezz αρκετά ελκυστική και ταυτόχρονα όμορφη στο μάτι.

    Yezz Andy 5T (4)

    Όσον αφορά την θέση των buttons, το power lock και τα πλήκτρα ελέγχου του ήχου βρίσκονται τοποθετημένα στην δεξιά πλευρά, ενώ το audio input jack βρίσκεται στο άνω τμήμα του Andy 5T και η microUSB θύρα στο κάτω μέρος. Η entry-level πρόταση της Yezz διαθέτει αποσπώμενο καπάκι, αλλά όχι αφαιρούμενη μπαταρία και στο πίσω τμήμα της υπάρχουν οι SIM θύρες (Mini-SIM και Micro-SIM) και η εξαιρετικά χρήσιμη microSD slot.

    Yezz Andy 5T (7)

    Yezz Andy 5T (2)
    Κρίνοντας σχεδιαστικά το Andy 5T αυτό που μας άφησε είναι ότι αποτελεί ένα smartphone που καταφέρνει να συνδυάσει τόσο την ευχρηστία στον χειρισμό με την πολύ καλή εμφάνιση. Είμαστε σίγουροι ότι το design και ειδικά η slim φιλοσοφία του, αλλά και τα 4 διαφορετικά χρώματά του (κυκλοφορεί σε λευκό, μαύρο, κόκκινο και μπλε), σίγουρα θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον του νεανικού κοινού.

    Display & hardware…

    Αφήνοντας την εξωτερική εμφάνιση και εστιάζοντας στο display του Andy 5T, εδώ έχουμε να κάνουμε με μία 5ιντσή οθόνη με ανάλυση στα 720p (1280×720 pixels), με την πυκνότητα των pixels να φτάνει τα 294ppiοποθετώντας ουσιαστικά το Andy 5T στον μέσο όρο των περισσότερων smartphones που διαθέτουν ένα απλώς ικανοποιητικό display). Η “προσεγμένη” IPS LCD οθόνη της entry-level πρότασης της Yezz είναι άκρως λειτουργική και με καλή απόκριση και σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσει.

    Yezz Andy 5T (3)

    Αναλύοντας τον “εσωτερικό κόσμο” του Andy 5T, η Yezz προτίμησε ένα δοκιμασμένο SoC της MediaTek (MT6582), το οποίο διαθέτει τετραπύρηνη CPU (Cortex A57) με συχνότητα ρολογιού στα 1.3GHz και Mali GPU (400MP), η οποία φροντίζει για την ταχύτερη απόδοση και διαχείριση των γραφικών. Όσον αφορά τη μνήμη RAM, η Yezz έχει εφοδιάσει το Andy 5T με 1GB μνήμης RAM, που σε συνδυασμό με τον τετραπύρηνο επεξεργαστή δεν θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα να αντιμετωπίσει τις καθημερινές “mobile συνήθειες” των users, όπως για παράδειγμα είναι το σερφάρισμα στο net ή το τρέξιμο mobile εφαρμογών που σχετίζονται με την ψυχαγωγία και την γενικότερη οργάνωση της καθημερινότητας. Φυσικά, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό το Andy 5T είναι ένα low-budget smartphone, γεγονός που σημαίνει ότι έχει και κάποια όρια που μπορεί να φτάσει. Για παράδειγμα, σε κάποιο απαιτητικό 3D game που βασίζεται στην Unreal Engine μπορεί η συσκευή και να μην τα καταφέρει, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι εφοδιασμένο με αρκετή δύναμη για να καλύψει τις περισσότερες αναζητήσεις των χρηστών που αφορούν στην mobile καθημερινότητα τους.

    Yezz Andy 5T (9)

    Το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με ένα καθαρά entry-level smartphone αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι η πρόταση της Yezz έρχεται με 8GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι ο χώρος που απομένει στον user, είναι περίπου στα 5.5GB. Για αυτό και η λύση της προσθήκης μίας microSD card (μπορεί να δεχθεί και κάρτες που φτάνουν τα 128GB) θα αποβεί ιδιαιτέρως χρήσιμη για τον χρήστη που θα αποφασίσει να εμπιστευθεί το Andy 5T.

    Yezz Andy 5T (1)

    Όσον αφορά το λειτουργικό του, το εν λόγω basic μοντέλο της Yezz έρχεται με εγκατεστημένο το Android KitKat 4.4.2, μία λύση που ως γνωστόν διακρίνεται για την σταθερότητα και την αξιοπιστία της. Ένα από τα στοιχεία που μας άρεσε είναι ότι η Yezz έχει φροντίσει ώστε να προσθέσει μία σειρά από χρήσιμα apps, επαγγελματικού και ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος, τα οποία σίγουρα θα κρατήσουν συντροφιά στον user.

    Yezz Andy 5T Screens

    Όσον αφορά, στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του, το Andy 5T υποστηρίζει: 3G δίκτυα, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual-band, hotspot, Bluetooth 4.0, GPS (με A-GPS), ενώ last but no least διαθέτει και δυνατότητα για FM ραδιόφωνο. Αποτελώντας φυσικά ένα αρκετά νεανικό smartphone δεν θα μπορούσε να μην προσφέρει δυνατότητες για λήψη φωτογραφιών, με το Andy 5T να διαθέτει main camera sensor στα 8MP (3264×2448 pixels), που προσφέρει τη δυνατότητα auto-focus και πλήθος άλλων λειτουργιών (όπως Geo-tagging, touch focus, face/smile detection και HDR) που αν μη τι άλλο θα καλύψουν και με το παραπάνω τους περισσότερους χρήστες που θέλουν mobile φωτογραφίες με καλά επίπεδα φωτεινότητας και λεπτομέρειας. Εκτός από τα παραπάνω, το Andy 5T δύναται να τραβήξει video ανάλυσης στα 1080p, ενώ φυσικά δεν λείπει και η καθιερωμένη πλέον selfie cam, η οποία δίνει τη δυνατότητα για selfie φωτογραφήσεις στα 5MP. Τέλος, η συσκευή έρχεται με μία μπαταρία στα 1800mAh, η οποία σύμφωνα με τη Yezz χαρίζει στον κάτοχο της κοντά στις 16 ώρες ομιλίας και περίπου 360 ώρες αναμονής.

    Yezz Andy 5T (10)

    Η τιμιότητα έρχεται πρώτη…

    Ολοκληρώνοντας την γνωριμία που είχαμε με το Andy 5T καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι έχουμε να κάνουμε με μία “τίμια” συσκευή, η οποία παρόλο που δεν αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ωστόσο η εξαιρετικά χαμηλή τιμή της (προσεγγίζει τα 149 ευρώ) αποτελεί αμ μη τι άλλο ένα ισχυρό κίνητρο για την αγορά της. To Yezz Andy 5T είναι ιδανικό για τις νεαρές ηλικίες, αλλά και για τους καταναλωτές που αναζητούν μία αξιόπιστη δεύτερη συσκευή.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles