20.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Ξεκίνησαν οι χρηματοδοτήσεις YouTube καναλιών από fans

    Χωρίς κάποια επίσημη ανακοίνωση από πλευράς YouTube, το site Android Police παρατήρησε πως η λειτουργία «Fan Funding», ή αλλιώς η χρηματοδότηση καναλιών από fans, ξεκίνησε αθόρυβα τη λειτουργία της σε Αυστραλία, Ιαπωνία, Μεξικό και ΗΠΑ.

    YouTube fan funding

    Στις τέσσερις προηγούμενες χώρες, οι ιδιοκτήτες καναλιών μπορούν να αποκτήσουν έξτρα έσοδα, αφού εκτός των διαφημίσεων στα βίντεο τους, μπορούν επίσης να ενεργοποιήσουν τη χρηματοδότηση. Οι υπόλοιποι χρήστες θα βλέπουν την επιλογή «Support» στην περιγραφή των βίντεο και των καναλιών, καθώς επίσης και ένα εικονίδιο στο πάνω αριστερό μέρος των βίντεο την ώρα της αναπαραγωγής.

    YouTube fan funding 1

    Πατώντας την επιλογή «Support», οι χρήστες μεταφέρονται σε μία νέα σελίδα με συγκεκριμένα ποσά χρηματοδότησης και ένα πεδίο για ορισμό ποσού από το χρήστη. Στην ίδια σελίδα, οι χρήστες μπορούν να αφήσουν σχόλιο μαζί με τη χρηματοδότηση, το οποίο θα φέρει μαζί του ειδικό σήμα της χρηματοδότησης, χωρίς να αναφέρεται στους υπόλοιπους χρήστες ο αριθμός του ποσού το οποίο χρηματοδοτήθηκε.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πληθώρα νέων λειτουργιών ανακοίνωσε το YouTube στο VidCon!

    Όσον αφορά το ποσό χρηματοδότησης, οι ιδιοκτήτες λαμβάνουν μεγάλο μέρος αυτού και όχι ολόκληρο το ποσό, καθώς υπάρχουν κρατήσεις. Πιο συγκεκριμένα, ανάλογα με τη χώρα το ποσό κράτησης ποικίλλει. Για τις ΗΠΑ, για παράδειγμα, το ποσό κράτησης είναι 0,21 δολάρια συν το 5% του ποσού της χρηματοδότησης. Αυτό σημαίνει πως για κάθε 10 δολάρια το YouTube θα κρατά τα 0,71 δολάρια και τα 9,29 θα πηγαίνουν στο κανάλι.

    YouTube fan funding 2

    Όλες οι συναλλαγές γίνονται μέσω του Google Wallet και προς το παρόν οι χρηματοδοτήσεις είναι πραγματοποιήσιμες μέσω της web έκδοσης του YouTube και της Android εφαρμογής του.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles