24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    YouTube Kids. H Google κυκλοφορεί YouTube app αποκλειστικά για παιδιά!

    Η Google ανακοίνωσε ότι στις 23 Φεβρουαρίου θα κυκλοφορήσει στο Google Play store  μία εφαρμογή YouTube (σε πρώτη φάση θα τρέχει μόνο σε Android συσκευές), η οποία θα είναι σχεδιασμένη αποκλειστικά για παιδιά. Η ιδέα του YouTube Kids app, γεννήθηκε από τη στιγμή που οι υπεύθυνοι της Google διαπίστωσαν ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει μία σαφής στροφή προς τον τομέα του family entertainment.

    YouTube_Kids_Logo_0

    H Google για να σχεδιάσει το YouTube Kids app βασίστηκε στις συμβουλές και στις ιδέες που της κατέθεσαν οι software developers της, οι οποίοι τυγχάνουν να είναι και… γονείς. Σύμφωνα με μία εικόνα της εφαρμογής που διέρρευσε και εμφανίζει το main menu , το layout θυμίζει ναι μεν το κλασικό YouTube, ωστόσο είναι προσαρμοσμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτει τις ψυχαγωγικές ανάγκες των μικρών παιδιών. Από την εικόνα μπορούμε να διακρίνουμε ορισμένες διάσημες σειρές κινουμένων σχεδίων και άλλων γνωστών παιδικών τηλεοπτικών shows. Στο main menu διακρίνονται τρία βασικά εικονίδια, όπου το radio icon δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς viewers να διασκεδάσουν με παιδικά video clips, το εικονίδιο που μοιάζει με λάμπα επτρέπει την προβολή εκπαιδευτικών videos και το εικονίδιο με τα κιάλια προσφέρει τη δυνατότητα στα παιδιά να παρακολουθούν τα πιο διάσημα και αγαπητά top videos. YouTube_Kids_2

    Φυσικά, από μία εφαρμογή που είναι σχεδιασμένη αποκλειστικά για παιδιά δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα partental controls, αλλά και τα απαραίτητα ειδικά φίλτρα, που παρεμποδίζουν ουσιαστικά ένα παιδί από το να ψάχνει για videos που αφορούν τους ενήλικες. Χωρίς αμφιβολία, το YouTube Kids θα το λατρέψουν όχι μόνο τα παιδιά, αλλά και οι γονείς!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles