21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Παράδειγμα ψυχής με την υποστήριξη της επιστήμης: Το εντυπωσιακό ρεκόρ του Zac Vawter

    Έγραψε ιστορία την Κυριακή ο 31χρονος Zac Vawter, καθώς έγινε ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να ανέβει με τις σκάλες τους 113 ορόφους του Chicago Willis Tower, διαθέτοντας ελεγχόμενο ρομποτικό πόδι.


    Το τεχνητό μέλος αξιοποιεί τις δυνατότητες της Στοχευμένης Μυϊκής Επανανεύρωσης (ΤΜR -Τargeted Μuscle Reinnervation), μίας τεχνικής που συνδέει τα νεύρα που κόβονται, σε περίπτωση ακρωτηριασμού, σε άλλους μύες του σώματος.

    Στην περίπτωση του Vawter, τα νεύρα που έχουν ακρωτηριαστεί από το πόδι του, έχουν αναδρομολογηθεί στον ιγνυακό του τένοντα, με τα ηλεκτρικά τους ερεθίσματα να μετατρέπονται σε σήματα ελέγχου που κινούν το προσθετικό μέλος του. Το ρομποτικό πόδι του Vawter κόστισε 8 εκατομμύρια δολάρια και έχει δύο διαφορετικά “μοτέρ” που μπορούν να κινούν το γόνατο και τον αστράγαλο ξεχωριστά.

    Ο Vawker ολοκλήρωσε την ανάβαση στον ουρανοξύστη μέσα σε 53 λεπτά και 9 δευτερόλεπτα. “Το προσθετικό πόδι είχε τη δική του συμμετοχή στο εγχείρημα” είπε στους δημοσιογράφους “κι εγώ τη δική μου”, το σίγουρο είναι, πάντως, ότι πρέπει να αισθάνεται ιδιαίτερα υπερήφανος για το κατόρθωμά του…

    Δείτε το video

    Πηγή: The Verge

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles