20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
More

    Zotac ZBOX EN980. Μικροσκοπικό, πανίσχυρο, με water cooling και VR-Ready!

    H Zotac είναι μία εταιρεία που μας έχει συνηθίσει σε εντυπωσιακές προτάσεις που εντάσσονται στην ξεχωριστή κατηγορία των small factor PCs. Τώρα η κινεζική εταιρεία επανέρχεται στο προσκήνιο με μία λύση που απευθύνεται στους λάτρεις των υψηλών επιδόσεων, φιλοδοξώντας να δημιουργήσει το πιο ισχυρό small factor PC της αγοράς, το οποίο μάλιστα θα είναι και VR-ready! Για αυτό το Zotac ΖΒΟΧ EN980 έρχεται με μία Nvidia GeForce GTX 980 στο εσωτερικό του, αλλά και επεξεργαστή Intel Core i5-6400!

    en980_2

    Αντικρίζοντας βέβαια το ZBOX EN0980 η πρώτη σκέψη που σου έρχεται στο μυαλό είναι το πως μπόρεσε να χωρέσει μία ολόκληρη Nvidia κάρτα γραφικών (που όλοι γνωρίζουμε ότι το μέγεθος της δεν είναι αμελητέο) σε ένα πραγματικά μικροσκοπικό κουτί διαστάσεων 9x8x5 ιντσών; H απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι μάλλον “απλή”, καθώς ουσιαστικά αυτό που έκανε το team της Zotac ήταν να χρησιμοποιήσει την mobile version της GTX 980, η οποία χαρακτηρίζεται για τις πιο μικρές διαστάσεις της, ενώ παράλληλα αντί για τη χρήση πολλών ανεμιστήρων που πιάνουν μπόλικο χώρο σε ένα full case, επέλεξε για την ψύξη του κουτιού τη λύση του water cooling. Σε ότι έχει να κάνει με τα υπόλοιπα τεχνικά του χαρακτηριστικά το ZBOX EN980 δεν θα απογοητεύσει τους λάτρεις των υψηλών επιδόσεων (πράγμα σπάνιο για mini PC), καθώς διαθέτει ένα drive bay 2.5 ιντσών (για SSD σκληρούς) και μία M.2 slot για πρόσθετο storage, δύο DDR3 SODIMM slots για τη μνήμη RAM (η οποία μπορεί να φτάσει τα 16GB).

    en980_5

    Επιπλέον, παρέχει μία θύρα USB 3.1 (Type C) και μία ακόμη USB 3.1 (Type A), 4xUSB 3.0, 2xDisplayPort και 2xHDMI, όπως επίσης dual Gigabit Ethernet ports, υποστήριξη 802.11 ac Wi-Fi, έναν SD card reader και microphone / headphone jacks. Χωρίς αμφιβολία για μία ακόμη φορά η Zotac δημιουργεί ένα ξεχωριστό mini PC.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles