15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    ZTE Blade S6 Flex Hands-on Review “Η φαντασία στην… οικονομία!”

    Η ZTE έχει εδώ και πολύ καιρό έχει αφήσει ένα πολύ καλό όνομα στην αγορά, ειδικότερα στο κομμάτι εκείνο που αφορά στην budget-friendly κατηγορία συσκευών, αποτελώντας αναμφίβολα μία από τις πιο παραδοσιακές δυνάμεις της mobile βιομηχανίας. Αν και φυσικά από το line-up της κινεζικής εταιρείας δεν απουσιάζουν οι συσκευές – ναυαρχίδες (με σημαντικότερα τα smartphones της οικογένειας Axon και Nubia), η ZTE έχει δημιουργήσει τη δική της «σχολή», με το λανσάρισμα στην αγορά συσκευών που ακολουθούν μία πιο καθαρή «value for money» φιλοσοφία. To Blade S6 Flex που θα δούμε αναλυτικά στο review που θα ακολουθήσει ενσωματώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που καθιστούν την ZTE μία από τις εταιρείες που είναι εξπέρ στις «value for money» συσκευές…

    ZTE Blade S6 Flex (3)

    Flexy and sexy looks!

    Το design σίγουρα παίζει ρόλο για πολλούς mobile users και το S6 Flex είναι ένα smartphone που σίγουρα τραβάει την προσοχή από την πρώτη κιόλας στιγμή που το αντικρίζεις (θυμίζοντας κάτι από iPhone). Οι στρογγυλοποιημένες άκρες σε συνδυασμό με τις λείες επιφάνειες αφήνουν μία εξαιρετική αίσθηση στο χέρι του χρήστη, ενώ παράλληλα το S6 Flex ξεχωρίζει για τα πολύ καλό και ποιοτικό πλαστικό υλικό κατασκευής. Η unibody φιλοσοφία δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης, προσθέτοντας σίγουρα πόντους στον στιβαρό χαρακτήρα του S6 Flex. H budget-friendly πρόταση της ZTE διαθέτει αρκετά compact διαστάσεις (144.2×71.7×7.8 mm και βάρος στα 154 γραμμάρια), οι οποίες επιτρέπουν τον εύκολο και άνετο χειρισμό, ακόμη και με το ένα χέρι που σίγουρα αποτελεί «ζητούμενο» σε αρκετούς καταναλωτές.

    ZTE Blade S6 Flex (10)

    Παρατηρώντας πιο προσεκτικά την value for money πρόταση της ZTE, διαπιστώνουμε ότι στην δεξιά πλευρά βρίσκεται το power lock / button και τα volume rockers που καθορίζουν την ένταση του ήχου. Η μεταλλική υφή και η κομψότητα των πλήκτρων σίγουρα αποτελεί ένα ατού σε ότι έχει να κάνει με τον σχεδιασμό του, ενώ επιπλέον στην επάνω πλευρά του κινητού βρίσκεται το audio input jack και στο κάτω τμήμα η θύρα για την micro USB. Στα αριστερά βρίσκονται οι αρκετά διακριτικές slots για την εισαγωγή της SIM και της microSD card.

    ZTE Blade S6 Flex (9)

    Κομψό, δυναμικό, όμορφο, με sleek design και συγχρόνως λειτουργικό, το smartphone της ZTE σίγουρα παίρνει «άριστα» στο θέμα του σχεδιασμού και το σημαντικότερο όλων είναι ότι παρόλο που εντάσσεται στην οικονομική κατηγορία, μας μετέδωσε έναν πιο… premium χαρακτήρα.

    ZTE Blade S6 Flex (7)

    Σταθερό και αξιόπιστο

    Προχωρώντας στην ανάλυση των υπολοίπων τεχνικών χαρακτηριστικών και ξεκινώντας πρώτα από την οθόνη, εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα 5ιντσό smartphone (μέγεθος που αποτελεί το στάνταρ της εποχής) με το IPS display του να προσφέρει ανάλυση στα 1280×720 pixels. Τα καθαρά ζωντανά χρώματα, οι άρτιες γωνίες προβολής και τα brightness levels είναι βέβαιο ότι θα καλύψουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς users, οι οποίοι αναζητούν ένα smartphone που να εμφανίζει πολύ καλή οπτική απεικόνιση στον τομέα της ψυχαγωγίας.

    ZTE Blade S6 Flex (4)

    Περνώντας στα ενδότερα, η οικονομική πρόταση της ZTE «τροφοδοτείται» από ένα οκταπύρηνο chipset Snapdragon (MSM8939) της Qualcomm που σε συνδυασμό με τα 2GB μνήμης RAM είναι σε θέση να καλύψει ακόμη και τις πιο πρόσφατες εφαρμογές που έχουν ανέβει στο Play Store. Σταθερότητα, αξιοπιστία και χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση αποτελούν τα δύο μεγάλα ατού της οκταπύρηνης CPU (η οποία αποτελείται από δύο τετραπυρήνους Cortex χρονισμένους στα 1.5 και 1.0GHz). Φυσικά και το προαναφερθέν tech configuration δεν πρόκειται να βάλει «φωτιά» στα benchmarking tests, ωστόσο η συνολική απόκριση και απόδοση της συσκευής κυμαίνεται σε πολύ καλά επίπεδα, φέρνοντας εις πέρας όλα τα καθημερινά tasks που αφορούν στην mobile ψυχαγωγία και στην επικοινωνία μας.

    ZTE Blade S6 Flex (2)

    Επιπλέον, τα 16GB αποθηκευτικού χώρου είναι το ιδανικό μέγεθος για τις ανάγκες της συγκεκριμένη κατηγορίας, αν και εξυπακούεται ότι η ύπαρξη της microSD slot θα λύσει τα χέρια σε όλους εκείνους τους χρήστες που δεν τους αρκεί ο παραπάνω αποθηκευτικός χώρος (μπορεί να δεχθεί κάρτες microSD που φτάνουν έως τα 64GB). Στα της συνδεσιμότητας, το Blade S6 Flex σίγουρα δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει, καθώς προσφέρει όλα όσα χρειάζεται ο μέσος, αλλά και ο πιο «ψαγμένος χρήστης». Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του είναι ότι υποστηρίζει 4G LTE, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να σερφάρετε στον κόσμο του mobile Internet άφοβα (και αυτό σημειώστε με χαμηλό κόστος, καθώς η τιμή του κυμαίνεται στα 150 ευρώ). Επιπλέον, το ZTE Blade S6 Flex υποστηρίζει Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, hotspot, Bluetooth 4.0 (A2DP, LE) και GPS.

    ZTE Blade S6 Flex (5)

    Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι η πρόταση της ZTE φοράει το Android Lollipop 5.0.1, το οποίο παρόλο που δεν αποτελεί την τελευταία «φουρνιά» της Google, παρόλα αυτά έχει ήδη αποδείξει τον σταθερό του χαρακτήρα και αν μη τι άλλο αποτελεί μία δοκιμασμένη και αξιόπιστη πρόταση.

    ZTE Blade S6 Flex 1

    Δυναμικό και προσιτό!

    To ZTE Blade S6 Flex φυσικά δεν θα μπορούσε να μην ικανοποιήσει και τον mobile φωτογράφο που όλοι κρύβουμε μέσα μας, για αυτό και προσφέρει main κάμερα στα 13MP (μαζί με το απαραίτητο LED flash που είναι ότι πρέπει για λήψεις με χαμηλό φωτισμό), ενώ παράλληλα διαθέτει αυτόματη εστίαση και μία σειρά από έξυπνα camera software features που βελτιστοποιούν τις φωτογραφίες που τραβάει το S6 Flex. Επίσης, η πρόταση της κινεζικής εταιρείας μπορεί να καλύψει και τις… selfie «αναζητήσεις» σας με την μπροστινή κάμερα των 5MP να παρέχει αξιόλογες φωτογραφίες. Τέλος, στον τομέα της αυτονομίας η μπαταρία του με χωρητικότητα στα 2400mAh προσφέρει αρκετά καλή αντοχή, ακόμη και εάν η συσκευή βρίσκεται υπό καθεστώς πλήρους λειτουργίας.

    ZTE Blade S6 Flex (6)

    Εν κατακλείδι, το ZTE Blade S6 Flex δίνει αρκετά στον μέσο χρήστη, χωρίς να «ζητάει» πολλά, καθώς πωλείται με τιμή στα 159 ευρώ. Με αρκετά δυναμικά specs για τα δεδομένα της κατηγορίας του, άριστη ποιότητα κατασκευής και με όμορφο compact σχεδιασμό, το budget-friendly smartphone της ZTE είναι σίγουρο ότι αποτελεί μία αξιόπιστη πρόταση που θα σας καλύψει και με το παραπάνω στην mobile καθημερινότητα σας.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles